Sammanfattning av Google I/O oktober 2017

Sammanfattning av Google I/O oktober 2017

Editors choice
0

I dag hade Google sin konferens och lansering av nya produkter. Den här gången hade de tagit i från tårna och presenterade den ena coola produkten efter den andra. Den absolut största skillnaderna om man jämför med Apple är att Google är innovativa och deras produkter är jävligt billiga. Alla kan hänga med på tåget liksom. Men här har ni en lite sammanfattning så ni vet vad som diskuteras i fikahörnan på jobbet i morgon. 

Hemassistenter och högtalare

 

Google har en högtalare/hub sedan tidigare som heter Google Home. Den kan du prata med och den agerar då assistent till dig och har koll på vädret, din kalender och mycket mer. I dag lanserade man två nya modeller, en som heter Google Home mini som så klart är en mindre modell men med samma funktioner. Det du förlorar är högtalareffekten om du ska lyssna på musik eller, den här lilla modellen är inte rätt val då. Men smidig bredvid sängen och i hallen kanske. Sedan lanserade man också Google Home Max som då är den större modellen. Den är så stor och kompetent att den fungerar bra som din högtalare till allt. Du kan också köra med två om du vill ha ett bredare stereoljud. Ja, så kan man koppla in en vinylspelare direkt till den vilket borde passa alla hipsters perfekt.

Telefonen Pixel

Google har ju också redan en mobil som heter Pixel. En omtyckt variant bland en del nördar då den kör med rent Android OS, så kallad Vanilla. Det betyder att det inte är någon annan som ändrat i den och lagt in egna appar, det gör ju alla mobiltillverkare som Samsung, Sony, Huawei osv. Nu lanserade man två nya modeller som får det fantasifulla namnet Pixel2 (5″) och Pixel2 XL (6″). Man jobbar hårt på kameran och AR och fantastiska skärmar som täcker större delen av framsidan. Initialt släpps telefonerna i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Tyskland samt Indien. Telefonerna går att förbeställa nu men något exakt leveransdatum finns ännu inte. Google Pixel 2 64GB kommer att kosta 649 dollar medan Pixel 2 XL med 64GB kommer att kosta 849 dollar.

En dator också

Japp, de släppte en chromebook som fått namnet Pixelbook och ser jävligt nice ut. De hakar på trenden med att skapa en laptop som också fungerar som surfplatta, en så kallad 2-in-1. Datorn är 1 centimeter tjock och väger cirka ett kilo. Den har en 12,3 tum stor LCD-skärm med Quad HD-upplösning (2560×1440 pixlar), en Intel i5-eller i7-processor, upp till 16GB RAM och upp till 512GB lagring. Pixelbook har även stöd för Googles nya stylus Pixelbook Pen. Priset kommer starta på 999 USD och pennan ligger på 99 USD.

Kameran Google Clips

Den här är jag däremot väldigt tveksam till. För många år sedan hakade jag på en startup som hette Narrative som hade en liten kamera man satte på tex jackan. Den tog själv bilder enligt en tidsinställning, typ 1 gång per minut. Rolig men menlös grej och jag fick sällan bra bilder då tekniken inte var så vass och jag var ju ständigt i rörelse. Men idén var väl kul liksom. Så kommer Google nu med en sådan kamera?! Varför då? Google säger att man byggt in AI i form av maskinlärning i Clips som ska kunna lära sig att ta så bra fotografier som möjligt. Det kanske den klarar av nu men jag ser ändå inte nyttan i den! Kommer kosta 249 USD men har inget datum för release.

Google Pixelbuds

Hörlurar också ja. Eftersom man valt att ta bort 3,5 mm uttaget så vill man väl förmodligen lansera hörlurar som är optimerade för upplevelsen. Det smartaste med hörlurarna är att de kan översätta talat språk i realtid. Alltså det var helt galet. På scen hade man en svensk tjej som jag tror var Isabelle Olsson. Hon hade hörlurarna på sig och det var uppmickat så alla hörde. Hon sa något på svenska, som direkt översattes till engelska och han som pratade tillbaka pratade på engelska och det blev då översatt till svenska direkt i hörlurarna. Helt galet fantastiskt bra. Hörlurarna kommer få ett pris på 159 USD men de uppger inte releasedatum.