Samsung Galaxy Note 9 – perfekt för influencern

Samsung Galaxy Note 9 – perfekt för influencern

Samsung Galaxy Note 9 – perfekt för influencern

Samsung Galaxy Note 9 har länge sålts som en mobil för den typiska kontorsarbetaren som tar anteckningar på möten och skriver mail. Men jag anser att det här är den perfekta mobilen för influencern.

+
Snygg design
Pennan
Snabbheten i menyera

Priset
Batteriet på min modell i alla fall

Samsung Galaxy Note-serien är en ytterst kompetent mobil. Den är stor, bekväm att hålla i, har ett grymt batteri och en kamera i toppklass, men det är inte det som gör mobilen till den bästa på marknaden utan det är PENNAN! Läs även mitt test på Note 8.

Pennan har nu fått inbyggd bluetooth av lågenergityp, vilket gör att du med hjälp av knappen på den kan använda den som fjärrkontroll till olika appar i telefonen. Du kan använda den som fjärrutlösare till kameran, bläddra i bildgalleriet, spela, pausa och bläddra mellan klipp på Youtube, backa till föregående sida i webbläsare och kontrollera presentationer. Hallå, vem vill INTE ha det? Batteriet, eller kondensatorn, lassa fullt på 30 sek och ska hålla i 30 min.

Vad gör en Instagram-stjärna?

Okej, de som är störst på Instagram tar kort med systemkameror och redigerar i datorn och använder verktyg som Later för att publicera inläggen. Men det finns en hel drös därute som fotar med mobilen och lägger upp direkt. Många gånger vill man redigare saker, lägga på text och finlira lite – perfekt med en finkänslig penna. Jag använder den till IGTV bland annat.

Andra fördelar med pennan

Jag arbetar bland annat med att föreläsa och nu räcker det med att ta med mobilen. Om jag har min presentation på mobilen kan jag koppla in mobilen med en dongel till HDMI och det räcker. Dessutom kan jag använda pennan som en ”klicker” medan jag rör mig på scen, det kan liksom inte bli mer mobilt än så. Vill man se mig nyttja den tekniken kan ni ta er till Hem, villa och bostadsrätts-mässan i höst. Och om vi går in på influencer-spåret igen så agerar pennan även som fjärrkontroll. Perfekt för selfies eller groupies där du kan ställa upp mobilen någonstans och sedan trycka av med knappen på pennan.

För vem passar mobilen?

Jag anser att den här mobilen passar så många olika typer av människor. Influencern för smidigare redigering i telefon. För affärshen som tar anteckningar på möten och behöver snabba noteringar. För den äldre generationen som ändå har motoriken kvar i händerna men som kan tycka att en touchskärm är lite knepig. Ja det finns många användningsområden.

Designen på Samsung Galaxy Note 9

Designen på telefonen skiljer sig inte markant från deras tidigare modeller. Den är ganska stilren och enligt mig vacker och tidlös. jag faller verkligen för Note och har älskar den mobilserien sedan start. Med ett smidigt skal på så väger den lite och får ändå plats överallt, stor men liten liksom!

Batteriet och kraften

Telefonen är maxad vad gäller batteriet, hela 4 000 mAh. Det sägs att batteriet ska räcka i 13 timmar och är optimerad för att utstå hårt arbete och effektivitet dagarna i ända, men under min testperiod är jag inte helt övertygad om dess förträfflighet, vet inte om jag fått ett måndagsex eller om det är så att de första modellerna behöver en mjukvaruuppdatering, för min telefon håller knappt hela dagen och jag är en måttlig användare under vardagar då jag sitter vid en dator hela tiden.

FAKTA

Systemkrets: Exynos 9 Octa 9810
Processor: 4st Exynos M3 á 2,8 GHz, 4st Cortex A55 á 1,7 GHz
Grafik: Mali-G72 MP18
Minne: 6/8 GB ram
Lagring: 128/512 GB Flash, plats för mikro SD upp till 512 GB
Bildskärm: 6,4 tum amoled, 1440×2960 bildpunkter (516 ppt)
Kameror: 2 st 12 megapixel m led bak, 8 megapixel fram
Anslutningar: Usb 3.1 gen 2 typ c med displayport, 3,5 mm headset
Kommunikation: 2g, 3g, 4g (cat 18), 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 5.0, ANT+, a-gps, galileo, nfc, mst
Operativsystem: Android 8.1 med Experience UI
Övrigt: SPen med LE bluetooth, vattentät (IP68), stöd för trådlös laddning (wpc/qi och pma), stöd för dubbla sim (dual standby med volte-stöd), fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning, iris-scanner, pulsmätare, stöd för Samsung Dex.
Batteri: 4 000 mAh, 13h webbvideo (wifi), 13h 40min blandad användning (4g). ca 30h samtal (3g) 17.50 20.17 81%
Storlek: 16,2 x 7,65 x 0,9 cm
Vikt: 201 gram
Priser: 10 890 kr (6 GB / 128 gb) hos CDON, 13 490 kr (8 GB / 512 GB).

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.