Sennheisers IE 600 – orgasm för öronen?

Sennheisers IE 600 – orgasm för öronen?

Läste pressmeddelandet från Sennheiser och det rapas upp en massa mäktiga ord och jag sväljer allt med hull och hår och lämnas med en längtan efter att få testa. Hur känner ni?

För sofistikerade audiofiler har även de allra minsta detaljerna betydelse. Med nya Sennheiser IE 600 börjar lyssningsglädjen på atomnivå i de specifika materialen som används för att skapa dess stryktåliga hörlurshöljen, samtidigt som noggrant hantverk och finjustering säkerställer ett utsökt naturligt ljud.

Höljena till IE 600 är tillverkade genom en patenterad process för 3D-utskrifter. Materialet är amorft zirkonium ZR01, en metall med en glasliknande atomstruktur som ger den tre gånger högre hårdhet och böjmotstånd jämfört med högpresterande stål. Ett av få andra områden där den amorfa metallen ZR01 zirkonium används är inom flyg- och rymdindustrin, till exempel i borrhuvudet på NASA:s Mars Rover, där extrem hållbarhet under extrema förhållanden krävs. Genom ett antal olika behandlingsprocesser skapas en vacker ytfinish som är mycket tålig mot både korrosion och repor. Den tåligheten gör att IE 600 håller i flera år med bibehållen snygg finish.

IE 600 är dessutom ett resultat av den minutiösa tillverkningsprocessen som kännetecknar Sennheisers IE-familj med audiofila hörlurar. De är designade i Tyskland och tillverkas enligt de allra högsta standarderna vid Sonova Consumer Hearings toppmoderna produktionsanläggningar på Irland. Tillverkningsanläggningen, med en av de mest avancerade produktionslinjerna av sitt slag i världen, har ett unikt syfte: att överträffa förväntningarna hos audiofiler världen över. IE 600 har designats för att leverera felfri akustisk – och visuell – glädje i årtionden framöver.

“I det audiofila utvecklingsteamet lyssnar vi noga på den feedback våra otroligt passionerade kunder ger oss. IE 600 levererar en neutral referens i kombination med vår branschledande elementteknik.” säger Jermo Köhnke, produktchef på Sennheiser Audiophile. “Den banbrytande akustiska prestandan är klädd i amorft zirkonium med högsta prestanda. IE 600 kommer att vara en referens-hörlur för de mest krävande mobila ljudentusiasterna.”

Kom närmare musiken

Lika utmärkande är IE 600:s exceptionella ljudprestanda, baserat på bland annat den innovativa bakre kammaren och precisionsgjutna resonatorkammare. Dessa skapar en närvaro och intimitet som för lyssnarna närmare musiken, med tydligare accenter och detaljer. Framför elementet sitter dubbla resonatorkammare som är nyckeln till hörlurarnas HiFi-ljud. Dessa kammare är exakt utformade för snäva toleranser och gör även de finaste texturerna i en lyssnares musik hörbara genom att eliminera maskeringsresonanser som i enklare hörlurar kan dölja högre frekvenser.

IE 600 uppnår exceptionell, praktiskt taget distorsionsfri, återgivning av musik tack vare Sennheisers TrueResponse-element. Ett ensamt 7 mm-element möjliggör hela det exceptionella frekvensområdet och extremt låga distorsionen i hörlurarna. Inuti IE 600 har detta system såväl som den bakre kammaren justerats för ett tonalt neutralt, intimt och känslosamt ljud. Detta ger också hörlurarna en verklighetstrogen röst som är särskilt uttrycksfull för vokala framträdanden. Det akustiska systemet har också optimerats för att skapa en brant baskurva, vilket resulterar i en kraftfull men snabb och exakt respons i det lägre registret.

En skräddarsydd passform

IE 600 levererar stort ljud i ett litet, ergonomiskt format. De guldpläterade MMCX-kontakterna är försänkta för bättre stabilitet. De stöder kabeldiametrar på upp till 4,8 mm, vilket gör att lyssnare kan ansluta till ett brett utbud av ljudkällor samt hi-fi-komponenter med balanserade utgångar. Både obalanserade kablar med 3,5 mm-anslutning och balanserade dito med 4,4 mm pentaconn-anslutning följer med, båda para-aramidförstärkta för optimal slitstyrka. Två olika typer av öronsnäckor, silikon och memory foam, i tre storlekar ger en bekväm tätning i vilket öra som helst, medan flexibla, justerbara krokar över öronen ytterligare förbättrar den långvariga komforten för längre lyssningssessioner.

Sennheiser IE 600 kommer att finnas tillgänglig under våren/sommaren med ett cirkapris på 7 190 SEK.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *