Ska jag joina bilkåren?

Ska jag joina bilkåren?

0

Jag drivs alltid av att hjälpa till. Jag har länge drömt om att jobba i ett blåljus-yrke men jag skulle aldrig passa till 100%, kanske mycket pga vikt, längd och minnesproblem. Hahahaha! Men man kan ju hjälpa på andra sätt. 

Har tänkt länge på vad som skulle kunna bli min grej. Jag älskar djur tex men av olika orsaker passar det inte in. Funderat också på hemlösa, utsatta barn och mycket annat men får inte ihop min tid med den tid som krävs för att göra nytta. I dessa fall donerar jag pengar i stället och hoppas på andra eldsjälar som tar hand om dem på bästa sätt.

Men vad lockas jag av?

Jag älskar ju att köra. Jag vill köra allt jag kan och kommer över och som sagt så lockas jag mycket av räddningsarbete. Har vid flera tillfällen funderat på Bilkåren och Lotta-kåren. Nu när bränderna rasat så har det blivit tydligare att jag nog skulle kunna vara precis perfekt i rollen som den som kör ut folk, räddningspersonal, sjukvårdare och annat i terrängen och liknande. Att få rycka in i kris och göra nytta och dessutom med något som jag är fantastisk på.

I dag skickade jag en intresseanmälan så får vi se vad som händer. Har faktiskt ingen aning om hur det funkar så får återkomma om det blir en perfect match.

Har du koll på Bilkåren? Berätta gärna allt du kan för mig.