SOVER DU BRA? #offlineoclock

SOVER DU BRA? #offlineoclock

0

Forskning visar om och om igen att vi inte bör surfa innan läggdags, eller i sängen för den delen. Nu går IF ut med en varning och ett liten uppmaning.

Anledningen till att du inte bör surfa i sängen är att skärmljuset utstrålar ett blått ljus som lurar hjärnan att tro att det är dag vilket förhindrar produktionen av sömnhormonet melatonin. Lägg till detta stressen av att ha koll på sociala medier och mail och kanske oron över att man ska upp tidigt. Det är som att be om sömnproblem.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 13.35.03

Jag tillhör den skaran som sover var som helst och när som helst så jag kan dricka en Red Bull och kolla sociala medier i sängen och sen somna som en stock. Hahaha.. Det är nåt fel på mig.

If vill i alla fall ha hjälp med en sömnstudie som du kanske tycker är intressant. De tycker att man ska ”delta” i #offlineoclock vilket innebär att man inte ska använda mobiler, datorer och surfplattor efter 22.00. Vilket ju i sig inte är ett problem eftersom jag somnar innan 22. Hahaha!!! Men om du ”deltar” och visar det på sociala medier (humor) med hashtagen #offlineoclock så kan du också få vara med på deras SIDA och hjälper till att uppmana om att sluta surfa i sängen.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *