Taxi Stockholm kör på el

Taxi Stockholm kör på el

När man pratar om el-bilar och så säger jag jämt att de som verkligen borde satsa på det är taxi och budbilar. Dem som kör mest i stan (Stockholm) och som borde tänka mest på miljön.

Nu tar Taxi Stockholm in två elbilar från Nissan som premiäråker på ett minst sagt spännande ställe. Under 16-18 maj kommer man öppna upp en gammal Örlogsbas på Skeppsholmen och ner dit kan man fara med elbilarna tillsammans med historikern Lars A. Hansson och få sig en redig historielektion.

Du kan vinna en plats till detta genom att tävla här.

Efter det projektet kommer bilarna sättas in i trafik och synas bla genom att ha neonljus under bilarna.

Fler än 96 % av Taxi Stockholms bilar är idag miljöbilar och drivs med ett miljövänligt bränsle. Miljövisionen är att hela Taxi Stockholms transportsätt ska vara helt fritt från fossila utsläpp. Att Taxi Stockholms flotta nu förstärks med två nya elbilar är en viktig del i arbetet för att miljövisionen ska bli verklighet.

Mellan 2005 och 2017 ska Taxi Stockholm minska koldioxidutsläppet med minst 80 %. Förra året nådde de 74% så snart är de framme vid delmålet.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *