Taxibilar på el?

0

Taxi Stockholm har sedan April i år testat att ha ett par bilar i drift som går helt och hållet på el. För även om tanken är god, och rätt självklar, så finns det inte laddstolpar för att hålla i gång en hel flotta. 

Taxi Stockholm inledde i år ett test att ha elbilar (Nissan Leaf) i sin flotta. Jag träffade den supertaggade föraren Belan som verkligen brinner för att det ska finnas elbilar i drift. Han har hängt på diverse konferenser och möten och försöker påverka politiker och företag att elbilar måste finnas.

Det finns en enda baksida med elbilar – det finns inte tillräckligt med laddstationer. Dessutom tar det för lång tid att ladda upp bilen vilket gör det väldigt ineffektivt. Men om man i alla fall har möjlighet att koppla in bilen så fort man är ”mellan kunder” så kan det ju funka.

En solig lördag morgon bjuder Taxi Stockholm in till en liten tur under berget på Skeppsholmen. Tillsammans med historikern Lars A Hansson och chauffören Belan får jag både njuta av tystnaden av bilen samt se hemliga kulvertar.

Här kan ni läsa mer om de hemliga utrymmena på Allt om Stockholm. 

IMG_0040IMG_0034IMG_0031

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *