Tesla PowerWall – Ren magi

Tesla PowerWall – Ren magi

Tesla erövrade världen med genialiska elbilar som säljs väldigt bra i bland annat Oslo, men Elon Musk är inte nöjd där, nej geniet levererar igen.

Den 30 april 2015 var det ett stort event i USA där Elon Musk presenterade PowerWall. Det han säger i sitt tal är skrämmande och intressant, jag tar för givet att det han säger är sant. Solenergi är något av det bästa vi har men tekniken har inte riktigt nått fram än. Elon (aka Tony Stark) (E (L) ON?) Jaja.. vill rädda världen från en undergång på grund av fossila bränslen och har utvecklat batterier som är uppdaterade till dagens standard.

Klicka på bilden för länk till YouTube

Klicka på bilden för länk till YouTube

PowerWall är tänkt som en konsumentprodukt. I denna PowerWall sitter batterier som ska få el från solpaneler på taket, men jag tror man kan koppla på även vind eller vatten. Denna PowerWall kan byggas ut utan att kompromissa med kvalitet.

Elon har också skapat ett par större modeller för större hus om tex kontor, hotell m.m. Även en fabrik är byggd som är helt täckt med solpaneler och fylld med batterier.

I början av sitt tal förklarar Elon hur lite solenergi det behövs för att hålla i gång hela USA. Det är ofattbart hur lite som behövs. Dock är som sagt tekniken inte i kapp samt kostnaderna för att skaffa produkterna för dyra än.

Allt han pratar om går att applicera på USA och kanske inte fungerar lika bra i Sverige men tanken är väldigt god och så kul att se någon med makt ta tag i skiten.

Du kan, om du vill, beställa en Tesla PowerWall på denna länk. Priset ligger på 3 500 USD.

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *