TomTom Spark

TomTom Spark

TomToms träningsklocka har utvecklats och på IFA presenterade man nya modeller som fått namnet SPARK. Antar att det ska läsas på engelska 😉

Den ser ganska mycket ut som föregångaren dock med lugnare färger som tex svart. Den har många av funktionerna kvar men har också fått en inbyggd musikspelare. Det ska underlätta för den som tränar men inte vill ha med mobilen. Klockan har 3GB utrymme som ska rymma ca 500 låtar, beroende på kvalitet. Men den kommer även med förinstallerade spellistor för löpning och en trettio-minuters Ministry of Sound mix där världens främsta DJs mixat ihop de bästa dans- och träningslåtarna från 2015.

– Musik är viktig för motivationen och kan för många göra träningen enklare och förbättra prestationer. Men att använda mobiltelefonen är ofta en störande upplevelse. Kombinationen som TomTom Spark har med en inbyggd musikspelare och inbyggd pulsmätare, total aktivitetsöversikt, multi-sport lägen och GPS gör det enklare än någonsin att följa sin träning och därmed förbättra konditionen, och i slutändan få ut mer av sin träning, säger Corinne Vigreux, VD, TomTom.

Den nya inbyggda aktivitetsmätaren mäter steg, aktiva minuter, distans, kalorier och sömn under dygnets alla timmar. Olika målsättningar kan ställas in och mätas antingen dagligen eller veckovis, och resultaten visas i klockan eller i appen TomTom MySports.

– Jag har det senaste året ofta använt TomToms sportklocka i min träning och har haft väldigt nytta av GPS-funktionerna. De har hjälpt mig att få ut mer av min löpträning. Att TomToms nu lanserar en ny sportklocka med musik är spännande och tror att det kommer att motivera fler att börja träna regelbundet. Jag springer själv med musik under vissa träningspass. Nu slipper jag mobilen på dessa pass tack vare nya fitnessklockan.

Den inbyggda pulsmätaren mäter puls och klockans multisportläge mäter aktiviteter både inomhus och utomhus inklusive utomhuslöpning, cykling, simning, löpning på löpband och träning i gym.

The TomTom Spark Fittness GPS-klocka kommer i följande modeller:

TomTom Spark GPS Fitness Watch
TomTom Spark Cardio GPS Fitness Watch
TomTom Spark Music GPS Fitness Watch
TomTom Spark Cardio + Music GPS Fitness Watch
TomTom Spark Music GPS Fitness Watch + Bluetooth® Headphones
TomTom Spark Cardio + Music GPS Fitness Watch + Bluetooth® Headphones

Pris: från 2 399 kronor

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *