TRENDSPANING – MAT

TRENDSPANING – MAT

0

I samma våg som Über och Airbnb kommer fler företag som nyttjar delningsekonomin och hjälper miljön lite på traven. Nu är det dags för maten.

giga

I Nashville, USA, har Xavier Brown tagit fram en app som heter ”Gigamunch”. Tanken med appen är att man ska kunna köpa färdiglagad mat av varandra. Tänk om du är på väg hem, lite sen, ska hämta ungarna och handla samt laga mat. Tiden rusar i väg och ungarna skriker. Tänk om du kunde ta upp mobilen, starta en app och välja en härlig hemlagad måltid från en granne som du bara plockar upp och dukar fram hemma. Låter ju bra! Appen och tjänsten ligger på Kickstarter och har till dags dator fått in de önskade pengarna och jobbar nu med tillstånd och annat administrativt.

Samtidigt i Sverige lanseras Fooever” på Funded by me som bygger på en snarlik tjänst. Det är också här en app vi pratar om men via appen ska man också kunna köpa råvaror som hemmaodlare kan sälja. Tanken är att foodtrucks och restauranger också ska kunna nyttja appen för att köpa mer närodlat och så klart så är målet att minska matsvinnet och få folk att äta nyttigare och mer närodlat och giftfritt.

fooever

Your email address will not be published. Required fields are marked *