Turtle Wax lanserar nya produkter för vårens bilvård

Turtle Wax lanserar nya produkter för vårens bilvård

0

Pressmeddelande

Tre nya produkter från Turtle Wax: Turtle Wax Clay Sponge och Turtle Wax Clay Cloth ger vanliga bilägare redskap som bara bilrekondproffsen normalt använder. Turtle Wax Miracle Wash Mit är tvätthandsken som gör biltvättandet både roligare och säkrare.

Kan man verkligen använda lera för att få bilens lack blank och fin på nytt? Absolut, så har bilvårdsproffsen gjort under många år. Med Turtle Wax´s nya produkter kan vanliga bilägare på ett enkelt sätt ta rygg på proffsens metoder.

En speciell sorts lera används för vissa specifika ändamål vid professionell bilvård. Det handlar bland annat om att få bort så kallad flygrost, mikroskopiska metallpartiklar som fastnar i bilens lack. Även för att avlägsna så kallade färgskrap – rester av en annan bils lack efter ihopstötning – är lera effektivare än traditionell polering.

Men leran är dyr och inte alldeles enkel att använda. Därför har Turtle Wax utgått från lerans egenskaper och skapat ett syntetiskt material med ännu bättre förmåga att avlägsna exempelvis flygrost och färgskrap. Dessutom ger Turtle Wax´s lerduk och lerkloss enklare handhavande och har ett lägre pris än vanlig lera.

Turtle Wax Clay Cloth och Turtle Clay Sponge har även fördelen att inte vara lika känsliga för smuts. Om den vanliga leran tappas på golvet är den förbrukad. Lerduken är lämplig för större ytor medan lerklossen ger bättre precision och möjlighet att komma åt svåråtkomliga ytor.

Tvätthandsken gör biltvättningen effektivare och säkrare

Samtidigt lanserar Turtle Wax en produkt som gör det vanliga biltvättarbetet enklare och mer effektivt. Turtle Wax Miracle Wash Mit använder mikrofiber för att lyfta bort smutsen. Genom att den är utformad som en handske blir tvättningen säkrare och det blir enklare att nå skrymslen och skarvar på karossen. En vanlig tvättsvamp är lätt att tappa, vilket ger risk att stenar och smuts fastnar i den. Tvätthandsken sitter stadigt och kan tvättas i 40 grader efter användning.

Lansering samt ca priser:                      April 2018

Turtle Wax Clay Sponge                                 170 kr
Turtle Wax Clay Cloth                                    380 kr
Turtle Wax Miracle Wash Mit                      100 kr