Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Många har förstått att det enda jag vill är att bli egen. Inget mer anställd och och göra som alla andra vill. Jag vill bestämma över min egen tid. Jag är beredd att jobba mycket, men med det jag vill och när jag vill. Om jag vill sitta hela natten med ett skrivjobb så gör jag gärna det. Men då kan jag sova till 12 och sedan gå till gymmet. Att kunna planera sin tid på det sättet är det absolut viktigaste för mig just nu, för att må bra. Men det är tufft att nå dit. Kanske är jag inte stark nog för att klara det? Jag är ju sämst på att sälja saker och det gäller även mig själv, speciellt som jag inte tycker att jag är så jävla bra på någonting alls.

Men jag har i alla fall två betalda jobb, de ger inte mycket pengar men det ger mig självförtroende och en morot att kämpa. Så en vacker dag fick jag jobbet som presschef för Rally-SM. Ett till uppdrag som gav okej med pengar. Dock inte något månatligt utan en summa för varje tävling (fem per år). Dock ett jobb som såg bra ut på CV:et och kanske kunde generera mer uppdrag i framtiden. Jag hann med tre tävlingar innan jag fick veta att företaget som arbetar som promotor, som jag blev anlitad av, hoppar av projektet pga olika orsaker. Du kan läsa om det HÄR! Så det rycktes undan från mig kan man säga. Precis när jag kommit in i det, lärt känna folk, fattat vad jobbet gått ut på och börjat planera nästa år. Det slogs upp ganska stort att jag tog jobbet, det stod i Resume, Dagens Media och någon notis tom i Expressen!!

Men så kan det gå med den typen av jobb som är uppdrag, projekt och tillfälliga. Man vet aldrig när det tar slut. Tack och lov har ju fortfarande min heltidsanställning kvar och nu sätter jag allt mitt hopp till ett annat projekt som jag jobbar på. Det är web-tv och jag hoppas mycket på detta. Men jag är också mer rädd och skeptisk nu, vågar aldrig hoppa ut och bara släppa taget. Kommer jag någonsin göra det?

Nu ska jag skita i allt resten av året. Bara göra det mest nödvändiga och fundera ut strategier. Över nyår åker jag till en solig ö, dricker drinkar och läser böcker. Så får vi se vad 2014 har att bjuda på!

Trevlig helg.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *