Välkommen Tanner!

Välkommen Tanner!

Vår familj har växt, 2 har blivit 3. Säg hej till Tanner från Irland. 

Drömmen om hund har jag haft i hela mitt vuxna liv men jag har varit mogen nog att inte skaffa en då jag aldrig kunnat ge en hund den tid den behöver. För mig är det helt fel att skaffa hund och sätta i hunddagis 9h om dagen. Nä, det är inte läge att vara självisk.

Men så kom den där pandemin, pandemin som gjorde att svenska folket skaffade hundar som aldrig förr. Jag såg vänner och bekanta skaffa hund som jag ALDRIG hade trott skulle göra det. Då sitter jag där, jobbat hemma sedan mars och kommer jobba hemma till 100% tills årsskiftet och förmodligen ha asmycket jobbahemma-tid för all framtid. Det är ju drömläge!!!

Min bästa vän Magdalena skaffade en hund för några år sedan via organisationen Hundar Utan Hem, som räddar hundar från Irland. Jag vet, man tror att Irland är ett moget I-land med bra synd på djur men deras synsätt på hundar är så skevt. Hennes hund heter Zumo och är en stor svart hund som kan se rätt respektgivande ut men som har det största hjärtat och är en knasboll 24/7.

Jakten började

Jag började så smått kolla på hundar på Hundar Utan Hem men med de kriterierna jag valde dök det inte upp så många. Jag var ute efter en liten hund, så liten som möjligt, och det var mest Border Collies och vinthundar som funkade för nya hundägare och barn från 3 år och uppåt. Nej, vi har inte barn men syrran har.

Sen sa det bara PANG! Den här nosen dök upp – Tanner!

Jag gjorde allt i min makt för att denna hund skulle bli vår! Och visst, en intervju, ett samtal med en referens och ett digitalt hembesök senare så fick vi adoptera Tanner. LYCKA!

Det var ungefär en månad tills Tanner kunde komma till oss då det är en karantäntid på 21 dagar efter att hunden fått sin rabiesspruta. Rabies finns inte på Irland men det är någon lag på det här. Efter en lång resa hem placerades han i vår famn och är nu ett tillskott till familjen.

Det här är ett av två av mina största och viktigaste val i livet. Det andra är köpet av vårt hus.

Vem är då Tanner?

Troligtvis har Tanner bott i en familj som sedan inte ville ha honom så han lämnades åt sitt öde på gatorna. Han blev där upplockad och inlämnad till ett dogpound och hamnade på Hundar Utan Hem. Han är gissningsvis 4 år och består av några terriersorter. Det kan vi ta reda på mer sedan via ett DNA-test.

GotchaDay

I går kom han. Bilen som kört från Irland genom Sverige söderifrån landade på sin sista hållplats, Willys parkering i Älvsjö. Utspritt på parkeringen stod förväntansfulla familjer och par och väntade på sin pälskling. Man kunde ta på stämningen.. Min ögon tårades när första hunden kom ut och man fick se kärleken och lyckan.

Som näst sist kom han. Tanner. Min första tanke var att han var mindre än jag trodde, och det är positivt. Han hoppade glatt ut och hälsade, fick lite godis och så hade han sin boll med sig. Den var ändå viktigast tyckte han. Vi tog en snabb promenad i gräset som alla andra med sina nya hundar 🙂 Han sket i allt. Hundar, människor, cyklar, bilar.. Kunde inte bry mig mindre. 🙂 Sen gick vi till bilen och han satte sig i sambons knä och myste hela (10 min) vägen hem. Väl hemma var det kaos.. då menar jag LEK! 100% på. Bollarna är det viktigaste han har tydligen. Vi lekte, han fick middag, vi myste, jag fick de första pussarna.

Vi tog en lång promenad på kvällen på ca 4 km och han stötte på skrikande barn, bussar, vältrafikerad väg, katter, okända män som kom ut ur mörkret, cyklar och mycket annat men han var totalt ointresserad. För mig är det så jävla underbart, han sköter sitt, sniffar och gör det han ska liksom.

Vi hade sett till att få upp han i soffan i vardagsrummet där vi lagt en mysig filt för han. Det tog ett tag men sen så.. Och när vi gick och la oss så var vi oroliga att han ville vara i sängen med oss, det vill nämligen inte vi. Döm om vår förvåning när han hoppade upp i soffan och somnade.. Fy fan vad skönt!

Morgonstund har guld i mun!

05.30 hörde jag tassarna mot parkettgolvet. Nu minsann var det dags att vakna tyckte han.. Så jag masade mig upp, klädde mig och vi tog en prommis för att lätta på blåsa och tarmar. Sen är det non-stop lek med boll. Söta underbara älskade lilla korven! Till lunch tar vi oss till skogen! 🙂

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *