Vill du köpa en mobil för 40% billigare och 100% hållbart? Refurbed™ är lösningen!

Vill du köpa en mobil för 40% billigare och 100% hållbart? Refurbed™ är lösningen!

Editors choice

I betalt samarbete med Refurbed

Sugen på ny lur? Visste du att det årliga klimatavtrycket från din telefon kan reduceras med 31 procent om du behåller den i 5 år? Ja, eller om du köper refurbed™ -produkter så låter du prylarna hålla ännu längre, vilken bra ide.

Jag som teknikskribent får testa väldigt många telefoner, nya telefoner. De returneras alltid efter provperioden och jag vill vara den som berättar för dig om det är en bra investering eller inte. I många fall bidrar inte en ny mobil till mer än känslan av något nytt. Jag förstår om du gillar den känslan, och grejen är att du kan fortsätta ha den känslan även om du köper mobilen från refurbed™.

Refurbed är den snabbast växande marknadsplatsen för rekonditionerad produkter. På Refurbed kan du hitta allt från mobiltelefoner och surfplattor till och dammsugare. Alla produkter som säljs på refurbed är testade och professionellt reparerade av tekniker. Genom att köpa din elektronik hos refurbed får du inte bara dina produkter upp till 40% billigare, du gör även ett 100% mer hållbart val. Med refurbed har du också alltid minst 12 månaders garanti och en provperiod på 30 dagar, så känner du dig inte nöjd är det bara att skicka tillbaka den. Med det sagt, är det faktiskt precis som att köpa en ny telefon! 

Den här telefonen är just en refurbed™ -produkt och är således rekonditionerad.

Vad betyder rekonditionerat?

Att något är rekonditionerat betyder att det är helt förnyat. Refurbed förnyar alltså använda elektronikprodukter så att de fungerar precis som nya. Alla deras produkter är testade och professionellt reparerade av tekniker. För att garantera att produkterna fungerar lika bra som nya så går alla produkter igenom en process som består av upp till 40 steg. Processen inkluderar rensning av data, byte av komponenter & bearbetning där yttre tecken av användning är reparerade eller borttagna.

På den här telefonen, refurbed™ iPhone X,  sparar du runt 50% genom att köpa den rekonditionerad via refurbed™. Man är ju dum om man inte tar chansen att både få tag på en “ny” telefon, sparar pengar OCH göra miljön en jättetjänst.

Refurbed´s produkter kommer i tre olika skick:

När du köper en produkt från refurbed väljer du själv vilket skick den ska vara i. Alla produkter fungerar som nya, men beroende på skick kan de ha spår av användning på utsidan. De flesta slänger nog ändå på ett skal, vem gör inte det liksom?

  • Som ny – precis som ny
  • Väldigt bra – kan visa små tecken av användning (mikrorepor) på utsidan av telefonen (inte på skärmen).
  • Bra – har tydliga tecken på användning (repor) på utsidan av telefonen (inte skärmen).

Unboxing refurbed™

Unboxing refurbed™

Unboxing refurbed™

Unboxing refurbed™

Unboxing refurbed™

Unboxing refurbed™

refurbed™ Som ny, men bättre!

 

Batteriprestanda 🔋

En del av förnyelseprocessen på 40 steg är att byta ut det använda batteriet. Samtidigt vill man undvika onödigt elektroniskt avfall så mycket som möjligt – därför byter refurbed endast ut batterierna om de har mindre än 80% i kapacitet. 80% tänker du, är det bra? Ja herregud, det är superbra. Eftersom ett nytt batteri i genomsnitt förlorar runt 10% av sin effekt efter de första laddningscyklerna, påverkas användbarheten och prestandan inte negativt i enheter med 80% batterikapacitet.

Nya träd också! 🌳

Dessutom planterar refurbed ett träd för varje såld produkt – vilket gör att deras produkter är 100% hållbara. Rekonditionering av använda produkter bidrar aktivt till att minska elektroniskt avfall, samtidigt som man producerar upp till 70% mindre koldioxidutsläpp än vid tillverkning av nya produkter. De återstående 30% (faktiskt ännu mer) kompenseras av deras samarbete med Eden Reforestation Projects, där de åtar sig att plantera träd i Haiti, Madagaskar, Kenya, Indonesien, Moçambique eller Nepal för varje produkt de säljer. 👏

Så, vad tycker jag om min iPhone X från refurbed?

Över förväntan. Ok, man fick inte öppna en sprillans ny kartong från Apple men det är ju å andra sidan några sekunder av ditt liv, jag köpte en rekonditionerad mobil i nyskick som har många år kvar. För 50% billigare, (som priset på denna telefonen var), och den kvaliteten så tvekar jag inte inför mitt nästa köp av mobil, det bli en rekonditionerad! Så klart kom även laddare med, som fungerar precis som ny!

Nu är det dags, dags att surfa in på refurbed™ och kolla in om inte din nästa mobil finns där. Men du, kom ihåg!! Det är inte bara mobiler utan det finns också surfplattor, smartklockor, bildskärmar, datorer, hörlurar och kameror. Jag lovar att du inte kommer bli besviken!

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *