WALLENRUD KIKAR PÅ LG G5

WALLENRUD KIKAR PÅ LG G5

WALLENRUD KIKAR PÅ LG G5

Jag har fått äran att hålla en LG G5 i min hand och dessutom testat det nya konceptet med “camera grip”. Så.. vad tycker jag?

LG är inte ett favvomärke när det gäller mobiler, vet inte direkt varför men vi har liksom inte klickat helt. Men jag skyr den inte, det gör jag inte. G5 är en vacker pjäs med en skärm på 5,3 tum som är okej för mig. Jag älskar ju stora skärmar då jag aldrig orkar bära runt på vare sig dator eller surfplatta utan gör ALLT på mobilen.

Utseendet

Designen på denna G5 är vacker tycker jag. Skärmen ser ut att sträcka sig över hela framsidan när den är mörk och har en liten vacker böjning i överkanten. Det är inte OLED utan LCD men bjuder på 2560 x 1440 pixlar och gör ett bra jobb. I släckt läge finns en liten yta på displayen som alltid är på (går att stänga av om man vill) där man ser tid, datum och aviseringar. Det är en smaksak om man vill nyttja det.

På baksidan sitter hemknappen och jag har fallit för det där som både LG och Huawei har. Men på G5 har man valt att flytta tillbaka volymknapparna till sidan så det är nu bara hemknappen på baksidan. Det är också en fingerscanner som fungerar förträffligt för mig. Jag är så van vid det på min iPhone att jag inte klarar mig utan.

Kameran

G5 har tre kameror, man kan tydligen inte få för många. Frontkameran (eller som det nu kallas, selfiekameran) har rustats upp med högre pixelantal och den vanliga kameran har fått en kompis, nämligen vidvinkelkameran. Jag gillar den sistnämnda ganska mycket men det jag älskar ALLRA mest med kameran är att du kan välja att ställa in det mesta manuellt. Det ger möjlighet att ta fantastiska bilder om man har lite kunskap. Men du kan också välja att ta bilderna helt automatiskt om du känner för det. En bonus är att du kan fota i RAW-format.

Fotat med LG G5. Dock är jag personligen sämst på att ställa in manuella läget så bilderna här kanske inte är av bästa snittet.

20160426_142643

20160508_181234

trad

20160508_181256

Modulerna

Detta är en så kallad modulmobil där du kan öppna botten på telefonen och sätta in olika moduler. Jag hade kameramodulen men det finns också en för musik skapad tillsammans med BangOlufsen.

Kameramodulen är klart ett lyft med bättre ergonomi. Man kan nu lätt hålla mobilen med en hand och trycka av. Dessutom har du ett hjul där du kan zooma in och ut med ett finger. Klart en bra sak. Det som känns lite trist är att man måste stänga av hela telefonen helt för att byta modul då batteriet sitter i själva modulen. Jag har inte använt mobilen i vardagen och känt hur det skulle kännas men jag antar att man sätter i kameramodulen när det är fototillfälle där man tar många bilder åt gången.

Jag hoppas dock att det kommer mer varianter för då kanske mobilen blir ett kap.

Plus och minus

+ En smäcker design
+ Modulerna som gör att du kan variera mobilen efter tycke och smak

– För få moduler och de har inte kommit än
– Inte vattentät

Pris: ca 6 500 kr

Köp HÄR!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *