Wallenrud testar: BMW 220i

Wallenrud testar: BMW 220i

Skärmavbild 2014-07-12 kl. 18.16.59

Så var det dags att åla sig in i en sportbil. Denna gång en tvådörrars med röda skinnsäten. 

Jag har tre BMW på rad nu, för enkelhetens skull, att testa. Först börjar vi med denna, en 220i. Den ser okej ut, men jag har svårt för vita bilar generellt och jag tycker nog att det vita tar bort en hel del coolhet. Det finns några som vänder sig om men jag tror mer att de bara gillar BMW.

Inne & Ute

Fina linjer, bättre än på många BMW tycker jag. Men jag tycker också att man kunde ha lagt till några coola detaljer för att lyfta den lite. Kanske blir det bättre med en annan färg?

Jag tycker BMW är tråkiga på inredning. Många andra bilmärken (som säljer billigare bilar) har mer teknik och häftigare inredning än BMW. Man satt skönt, det fanns drickahållare. Två bra saker.. Även fast stolarna var i rött skinn och ljudet i högtalarna superbra så lyfter inte bilen, den välkomnar mig inte alls.

Skärmavbild 2014-07-12 kl. 18.17.36Vi har handlat en del och fraktat saker och det har gått bra. Lastutrymmet är egentligen inte så litet men hålet in till utrymmet är litet. Jag förstår att det måste vara så men det är irriterande. Att lasta saker i baksätet är ju inte så lätt då det inte finns några bakdörrar.

Köra däremot..

Ja den inbjuder ju till en massa kul körning. Jag önskar så att man kunde få leka av sig på en bra väg eller bana för den bjuder ju sannerligen in till det. En bra automatlåda men också paddlar på ratten gör att man får en maximerad körupplevelse. Du kan också ställa in den i fyra olika körlägen från ECO till supersport där comfort-läget är standard vid start. Man märker en tydlig skillnad och sportläget är superkul vid omkörningar i alla fall. Ibland kan det bli ryckigt när man ligger i lägre hastigheter och måste bromsa och gasa ofta, då hoppar den lite men inget jag stör mig på.

Detta saknar jag:

– Knapp på handtag för lås och upplås. Att behöva ta fram nyckeldosan varje gång när man ändå inte behöver den för att starta bilen är irriterande.
– Rumpkyla (det har tex Nissan)

BMW 220i Coupé
Sportline
Röd läderklädsel
184 hk
6,3 L/100 km
148gr/km
PRIS: 323 200 kr

På det hela tycker jag det är för mycket pengar för lite bil. Den är lite så där njae. Varken bu eller bä men väldigt jävla trist.

För mer information, länk till BMW:s hemsida.

 

2.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *