Wallenrud testar – DS5  🚗

Wallenrud testar – DS5 🚗

0

Dags för lite franskt. DS är ju ett varumärke som tidigare tillhörde Citroën men som numera slitit sig loss och är eget. DS står, för mig, för lite mer konstnärligt uttryck. Jag kommer direkt att tänka på Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech. Ja eller bara Dali kanske. 

Det känns som att DS verkligen vill framhäva sig och koppla ihop design och konst. När en av deras modeller hade en liten uppdatering slog man på stora trumman och bjöd in journallister från hela världen till en privat fest i Louvren.

DS5 är en större bil, kombi, med lite djärvare design. Pressbilen var utrustad med med lull-lull, sportval, fyra glastak och en himlans massa knappar. Tydligen är insidan inspirerad av ett flygplan och det ska kännas som man sitter i en cockpit. Jag kan säga att det definitivt är den känslan men för att uppnå den har man valt att ta bort något av det viktigaste i en bil – DRICKAHÅLLARNA!

En bekväm långtur

Vi bilade fram och tillbaka till Malmö och njöt av komfort och trygghet när vi åkte i snöstorm och på glashala vägar. Jag kände mig aldrig osäker på bilen utan litade på att den hanterade det som uppkom. Vi båda satt skönt, jag kunde ställa in lite svankmassage medan jag körde, ett klart plus i kanten. Men bristen på drickahållare höll på att driva oss till vansinne. Man kanske ha en kaffe och en burk med dricka, man har ingenstans att göra av det. Inte så bra om man ska köra samtidigt som man håller i en kopp hett kaffe. Men okej, det fans drickahållare. I dörren, längst ner och längst bort (alltså inåt) men dit når man inte medan man kör och jag ställde en mugg där med liiiite varm choklad i. Öppnar dörren när vi ska rasta och då flyger muggen ur och stänker choklad över hela golvet. Suck.. Så bakläxa på den.

En annan negativ sak var sikten bak. Den är närmast obefintlig då man placerat en “vinge” mitt på rutan.

 

 

Baksätet satt ingen i under min testvecka men lastutrymmet fylldes däremot av väskor och påsar. Gott om plats, en perfekt bil för familjen.

 

 

PLUS

  • Sticker ut med sin design
  • Bekväm och säker körning
  • Trots mycket knappar så upplevs den inte som rörig, bra design
  • Stort lastutrymme
  • Heads-up display

MINUS

  • Saknar drickahållare
  • Ingen sportig upplevelse trots sportläge
  • Absolut ingen sikt bakåt

Your email address will not be published. Required fields are marked *