WALLENRUD TESTAR EN ”DUM” TELEFON FRÅN PUNKT

WALLENRUD TESTAR EN ”DUM” TELEFON FRÅN PUNKT

0

För ett tag sedan var det populärt bland kända profiler att logga ut. Det gjorde dem för att slippa sociala medier, varva ner och för att det var trendigt. Plötsligt hade var och varannan en så kallad dum telefon, en telefon det bara går att ringa och skicka sms med. INGET ANNAT!

Om man nu känner att man vill koppla ner och lämna den smarta telefonen hemma på en resa, utekväll eller bara för en lugn helg på landstället då kan man väl ändå ha en som är vacker! Eller? Det finns telefoner för typ 300 kronor på ställen som Elgiganten och Mediamarkt men de är ganska tråkiga, plastiga och fula.

Den brittiska industridesignern Jasper Morrison har tillsammans med Schweiziska teknikföretaget Punkt tagit fram en mobil som enligt mig känns lite som en Bang&Olufsen hemtelefon. Jag menar det positivt. Den heter MP01 och finns i tre färger – svart, vit och brun.

– Tekniken är ett viktigt verktyg, men våra liv blir alltmer komplicerade, det är därför viktigt att hitta tid att koppla från och återupptäcka de enkla sakerna, säger Petter Neby, grundare och VD på Punkt.

Vad kan du göra?

Ringa, sms:a, ha en kalender och kolla tiden. Den har också blåtand som låter dig ansluta ett headset för samtal. Den är gedigen, har en bra storlek och ett batteri som ska räcka för 290 minuter taltid.

Vad kostar den?

Cirka 3 000 kronor. Den bruna är den snyggaste, bara så du vet.

4.5 / 5 stars     
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *