Wallenrud testar JBL! Everest 310

Wallenrud testar JBL! Everest 310

0

Hörlurar.. Mit liv för bra hörlurar. JBL! är ett varumärke jag har stor tilltro till. Jag är uppväxt med JBL! och några av de bästa ljudprodukterna jag känner till kommer från JBL! Men här sprang jag på ett lågvattenmärke. 

Trådlösa lurar är det bästa som finns. Fler och fler mobiltillverkare går ju ifrån det gamla 3,5 mm uttaget (hörlursuttaget) vilket gör att alla med sladd snart att utdaterade. Men vem vill egentligen ha en jävla sladd hängandes i vägen? Jag lyckas alltid fastna i saker på bussen eller i dragkedjan på jackan eller annat som kommer i vägen. Jg har testet några modeller från JBL! som jag absolut diggar.

JBL! E45

JBL! Clip2

Blandade tips från JBL!

Designen

JBL! jobbar verkligen med utveckling av designen. Alla lurar ser mer eller mindre likadana ut i denna kategori. Det som dock har hänt från 300 till 310 är att man kan vinkla själva hörsnäckorna så de kan packas ner platta i ett fodral och så känns de lite mer stadiga i designen och materialen. Men formen på dem är i stort sett samma som 300.

Ljudet

Här är det jag är så sjukt besviken på. Everest 300 levererar ett ganska bra ljud men skön bas, lite lätt för mycket diskant men det går att klara sig med eller korrigera ljudet lite i mobilen. Men på 310 är det så dåligt ljud att jag vet inte vad jag ska göra. Basen är svagare och burkigare och diskanten slår över något så rejält att jag klarade inte av att lyssna mer än tre minuter. Jag har försökt flera gånger, fipplat med ljudinställningarna i telefonen och även provat med andra telefoner men jag får inte bort det.

Övrigt

Med den här modellen har man fortsatt med sin häftiga funktion där man kan dela ljudet med andra som också har blåtandshörlurar och det ska fungera med alla typer av blåtandshörlurar.

Passformen är superhärlig. Materialet närmast mina öron är mjukt och följsamt och inget klämmer. Batteritiden ligger på 20h.

Pris: 1990 kr (300 kostar 1500 kr)


+
Snygg design
Smidiga att ta med
Blåtandskopplingen till dina vänner
Skönt material mot öronen


Dåligt ljud
Högt pris för den ljudkvaliteten

2.5 / 5 stars