Wallenrud testar Kärcher FC 5 – golvstädning i toppklass

Wallenrud testar Kärcher FC 5 – golvstädning i toppklass

Editors choice
1

Jag hymlar inte, jag älskar allt Kärcher gör. Kan bero på att jag är städberoende och alltid har tusen städmaskiner hemma. Nu fick jag chansen att testa deras senaste golvmaskin som jag har använt väldigt mycket sedan starten. 

Att ha rent hemma är för mig superviktigt. Min stressade ADHD-hjärna kan inte varva ner om det är det minsta stökigt, då menar jag en kopp på ett bord, en sko som ramlat ner från skohyllan, två handdukar i tvättkorgen. Ja, lite väl kanske men sådan är jag. När jag dessutom kan få städa lite mer på djupet då blir hela min själ glad.

Trodde du det var rent hemma?

Jag gick i tron att våra golv här hemma var rena. Sedan startade jag denna maskin och tog fört badrummen, som jag visste var lite smutsiga sedan tog jag några andra golv i huset. Satan i gatan vad svart vattnet var, hur är det möjligt?? Men känslan när man moppat alla golv är fan obeskrivbar, när man häller ut allt smutsigt vatten slasken och njuter…

Den här produkten funkar till alla golv. Då den använder relativt lite vatten så är det okej även på trägolv, där man annars ska vara sparsam. Kärcher har egna rengöringsmedel för olika typer av golv men du kan hälla i lite vad du vill, undvik bara sådant som löddrar.

Lite tung och lite ful

Maskinen är ganska tung eftersom motorn behöver vara kraftfull så den är jobbig för större ytor, men man kan ju pausa. Sladden är lång och jag vill faktiskt ha sladd på denna för en trådlös modell hade inte orkar jobba så länge vilket hade gjort det lite mer frustrerande. Den är lätt att använda och kommer med ett ställ i enkel plast. Som vanligt är det inget designunder med sin fula gula färg men den tänker jag inte heller låta stå framme till allmän beundran, det är mer mitt hemliga vapen för ett rent hem.

Jag är kär! Jag ger den FULL POTT. Jag ska köpa en asap. Den kostar ca 1 900 kr och det är den fan värd…

5 / 5 stars