Wallenrud testar: Kia Sorento

Wallenrud testar: Kia Sorento

0

kia1

Från Carens via märkliga Soul till den stora Sorento. Nu har jag avverkat en hel del av Kia:s sortiment och jag gillar det jag testat, det mesta i alla fall. 

Sorento tillhör deras större segment, minst sagt. Det var väldigt svårt att få plats med den här bilen och många gånger så valde jag att parkera så långt bort det gick bara för att slippa frustrationen med att inte komma ut eller in i bilen.

kia2 kia3

Den feta utsidan

Jag tycker den här bilen inger respekt. Den är hög, stor och tar plats och jag tycker den är snygg. Så klart hade inte valt den i grått om jag köpt en ny, den här bilen kräver nog lite mer färg. Den känns lyxig, eller man vill att den ska vara det, dock saknar den saker som glastak och automatiskt infällda backspeglar.

Den något sobra insidan

Inget man lägger märke till, det osar inte lyx utan mellanklassbil med tygklädsel och idel plast. Men jag inser att jag inte vill ha något annat. Jag trivs bra och det känns rätt för bilen på något sätt. Jag sitter oerhört skönt och alla passagerare säger samma sak. Det finns gott om fack och drickahållare för allt från nycklar till plånbok och mobil. Dessutom rumpkyla!!! HALLÅ.. RUMPKYLA? Tycker jag är fenomenalt när det hettar till på sommaren. kia4

Tack så väldigt mycket för backkameran, med tanke på bilens storhet och otymplighet så var backkameran ett måste som komplement till ögon och backspeglar.

Lastutrymmet är så klart gigantiskt660 liter. Vi var på återvinningen några gånger och storhandlade på bygghandeln och allt svalde den med lätthet. Fällda säten (1675 liter) och bilen funkar som campingbuss. I alla fall för mig på 161 cm.

kia5

Köra den

SUPERB! Jag menar det.. Den är stor och mysig på samma gång. Den ligger bra, axar bra och växlar fint (automatlådan). Jag kände mig hela tiden som drottningen av vägen körandes den här stora vagnen. Och trots dess storhet och AWD (all wheel drive) så drog den inte så fasligt mycket soppa som jag väntat mig. Stort gilla på det!

Fakta

Motor: 2,2 CRDi, diesel på 6 växlar, automat
Pris: Ca 329 900 kronor

5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *