Wallenrud testar: LG G FLEX – den böjda mobilen

Wallenrud testar: LG G FLEX – den böjda mobilen

Skärmavbild 2014-03-16 kl. 10.57.01

Den nya banantelefonen? Ja den är stor och böjd och ger lite panorama-känsla. Jag har ju blivit helt förtjust i överdrivet stora mobiler så det är lite sorgligt att släppa taget..

Fakta

6 tums böjd OLED-skärm
13 MP kamera
Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Qualcomm Snapdragon 800 2.26 GHz Quad core
160.5×81.6×7.9/8.7
32 GB internminne

Vad var bra?

Jag har inte varit ett stort fan av LGs mobiler, helt ärligt. Men den här övertygade mig. Kanske mest för dess storhet och ergonomiska böjdhet. Jag älskar att knapparna sitter på baksidan, ON/OFF och volym, vilket ger ett bra grepp medan man pratar eller bara håller den i handen. Jag upplevde aldrig några problem med dess storhet då jag har väldigt små händer, tror det var till stor del just för att de knapparna satt på baksidan.

Den blev ju ergonomiskt skön att prata i eftersom den har den lilla böjningen och faktiskt gav det en panorama-känsla när man tittar på bilder eller filmer.

Batteritiden.. MYCKET BRA! Jag är imponerad. Trots fotande, filmande, bloggande, surfande och spelande så höll den närmare två dagar. Det är i dagens mått SJUKT LÄNGE!

Vad var mindre bra?

Alltså.. Det är en stor OLED-skärm men jag har aldrig sett maken till brusig skärm. Tar man foton och kollar på dem så var de krispiga och klara men allt annat var grynigt och dassigt. Provade febrilt alla typer av inställning för skärmen, bytte bakgrundsbilder och teman men det vart ingen skillnad. Det gör att jag direkt avfärdar den för köp. Jag förväntade mig mycket mer.

Kameran då

Ja den hade många bra inställningar och möjligheter och den var lätt att använda. Bilderna blir otroligt bra i rätt ljusföhållanden.

Priset ligger på ca 6 000 sek och jag skulle inte köpa den pga den trötta skärmen.

CAM00197

 

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *