Wallenrud testar: Mini Cooper D Countryman

Wallenrud testar: Mini Cooper D Countryman

0

 

9

Förra Mini Coopern var den första jag körde. Jag hade inga förväntningar egentligen annat än mitt vanliga agg mot små bilar. Men om ni läser detta test så inser ni att jag föll pladask. Det var en otrolig körglädje i den modellen.

Så nu fick jag denna, en Countryman. Fyrhjulsdriven diesel med en märklig design. Alltså det här med Mini Cooper.. Kan vi prata om det? Det är ju som att kliva rätt ner i Alice i Underlandet när man sätter sig i bilen. Allt är märkligt, konstigt, udda och lite goofy. Det är kul, det är det. Men jag vet inte om det är något jag skulle satsa mina pengar på att köpa. Jag tror man antingen älskar eller hatar den här typen av udda bilar. Jag kan på något sätt ändå smälta insidan lite men på denna modell så avgör utsidan.

Exteriört Mini Cooper Countryman

Bilen är galen. Jag tror att det som får mig att känna ett stort NEJ TACK är den bakre delen av rutan. Jag vet inte.. det ser liksom inte genomtänkt ut, bara märkligt. Annars har den en kaxig look med några coola detaljer.

7

Interiört Mini Cooper Coutryman

Som jag tidigare sagt. GALET! Alla mätare är tvärtemot en ”vanlig” bil. Det är udda designdetaljer och mycket runt, alltså inte lika kantigt och strikt som i andra bilar.
Det är gott om plats i fram och i baksätet men på bekostnad av ett väldigt litet lastutrymme. Min sambo som är 191 cm hälsar att han satt bra och trivdes i bilen. Reglage, GPS, radio och allt sådant var superbra och lätthanterat. Allt sköts med ett litet vred nere vid växelspaken som sitter bra till. Jag tycker inte ratten är särskilt skön att hålla i. Jag hittade inga bra positioner och materialet var inte heller bra.

Galen inredning

Galen inredning

Körning och annat

Återigen.. Jag är INTE överens med växellådan. Den är hemsk. Det låter fruktansvärt mycket när man växlar, alltså ett plastigt ljud som att det tar emot hela tiden. Backen kräver övervåld för att lägga i och denna dieseln var lite seg så man var tvungen att lägga i 1:an trots att man rullade. Lyckades få ett motorstopp i backe just för att den inte orkade dra på 2:an.
Den är törstig.. Som fasen. Inte den bilen jag rekommenderar dig som vill köra snålt. Dessutom var denna långt i från lika kul att köra som Paceman jag testat tidigare. Men detta gäller stadstrafik och motorväg, den är nog avsevärt roligare om man har nytta av sin fyrhjulsdrift.. Typ uppför en skidbacke eller så 🙂

Ledsen Mini.. Du vann inte mitt hjärta!

Skärmavbild 2014-03-30 kl. 14.30.11 Skärmavbild 2014-03-30 kl. 14.29.28

 Alla bilder är tagna med en Nokia Lumia 1020

2.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *