Wallenrud testar Samsung Galaxy Note 8

Wallenrud testar Samsung Galaxy Note 8

Editors choice
0

Hur står sig Note 8 mot S8 och är det värt att köpa den? Kan man lita på batteriet? Det och lite till ska vi ta itu med här.

Första intrycket

Snygg. Jag tycker faktiskt att denna är snyggare än min egna S8. Typiskt.. Den är lite plattare och upplevs därför också större. Jag gillar att man lämnat de extremt kurvade långsidorna.

Den kommer i två olika färger; Midnight Black och Maple Gold där den sista är den jag har för test. Jag satte också på ett transparent skal så guldfärgen syns. Annars kan man ju absolut ta den svarta om man ska boxa in den i tjocka skal, vilket iof behövs.

Prestandan

Lite minus för placeringen av fingerscannern som är samma som på S8. Jag förstår varför den sitter på baksidan men jag förstår inte varför de valt att sätta den bredvid kameran. Varje gång, på riktigt varje gång, jag trevar efter scannern så kladdar jag ner kameran. Om man använder Samsungs egna fodral så blir det för hög kant så jag med långa naglar inte alls kan använda den. Ogenomtänkt.

Mycket fingeravtryck blir det. På alla håll och kanter. Men eftersom telefonen är så hal som den är så har man ju ändå skal och fodral och då betyder ju fingeravtrycken ingenting.

Jag gillar dock deras ”always on-display” lite som en smart klocka som alltid kan visa tiden på ett strömsnålt sätt. Jag kan välja lite vad jag vill ha för information och ställa in färger m.m. Det besparar både mig och telefonen en del då jag slipper slå på den för att kolla klockan. Det drar dessutom inte så mycket batteri så det behöver man inte vara orolig för.

Displayen är ju fantastisk. I standardmode så är skärmen inte maxad så det måste du själv gå in och ändra på. Otroligt ljusstark vilket passar bra i soliga förhållanden och att den dessutom tål vatten gör den perfekt till stranden, när man nu kommer dit.

Kameran är fantastisk. Äntligen något som kan mäta sig med Huawei vad gäller foto. Både hårdvara och mjukvara levererar och deras svar på skärpedjup är grym. Jag är helt tagen!

Batteriet har under testperioden varit sisådär. Just batteriet är ju det som diskuteras med tanke på att föregångaren brann upp. Man har i detta fallet valt att sätta in ett mindre batteri men också jobbat på resten av hårdvaran så det batteriet ska räcka. Jag finner dock att vid normalanvändning av telefonen (Spotify, Acast, Facebook, Internet, SMS och Messenger) räcker batteriet inte särskilt långt. Jag har nu tvingats till att ha ett batteripack i väskan för den håller inte hela dagen. Nej jag har inte gjort det man kan göra för att dra ner på batteriet för detta är en test så jag vill se hur långt jag kommer.

Den är snabb i gränssnittet men har ett uselt tangentbord, ladda ner Swiftkey i stället.

Pennan är ju guldet i hela telefonen. Jag köpte Note 4, när det begav sig, och det var en av de bästa lurarna jag haft. Jag tycker att man riktar marknadsföringen av denna telefon till lite mer business-folk men jag ser att den här är perfekt för Instagramkändisar. Vet ni hur noga man kan redigera bilder med den där pennan? Jag vet, för jag testade att redigera varenda jävla tand i min mun. Hahahahaa!! Dessutom kan du bara ta ut pennan och direkt börja skriva ner anteckningar på skärmen som sparas. Du behöver alltså inte låsa upp och försöka leta upp en app att skriva i. Har varit väldigt hjälpsamt ska jag säga… Men då kanske du tänker att den där pennan slarvar jag nog bort. Njae, telefonen kommer säga till så du inte glömmer den. Den har ju dessutom sin plats i telefonen så den sitter där den sitter. När du väl utforskar alla möjligheter med pennan så kommer du aldrig vilja ha en telefon utan penna sen. Lovar!

Problemen

Batteriet är faktiskt det enda jag inte gillar. Jag klarar mig inte en dag och då är det skäl nog till att jag inte vill köpa den.

Du har flera alternativ till hur du vill att din telefon ska låsas upp. Fingerscannern (funkar bra), koder (funkar bra), ansiktsläsare (funkar bra men ska gå att använda av obehöriga om de har en bild på dig..) och iris-scannern som typ inte alls fungerar. Har du linser är det kört, har du glasögon måste de av samt att du måste stå länge med stora ögon i rätt belysning för att lyckas. Jag har typ aldrig lyckats.. Du kan också ställa in säkra platser via adresser och wi-fi nätverk.

Pris: 9 990 kr

+
Designen
Pennan
Kameran


Priset
Irisscannern
Batteriet

4 / 5 stars