Wallenrud testar Samsung Gear S3 – smart klocka ⏰

Wallenrud testar Samsung Gear S3 – smart klocka ⏰

Jag är på jakt.. Jakten på den perfekta smarta klockan. Jag hade Apples ett tag, den var okej. Lite småsugen på Withings senaste även några andra modeller men nu stod turen till Samsung. 

På bild ser den sannerligen snygg ut. Jag blev sugen direkt på att testa den och tänkte att där kanske jag hittar rätt. Har testat den nu ett tag och vad tyckte jag?

Utsidan räknas visst ⏰

Alltså.. Den är stor. JÄTTESTOR. Jag har inget problem med stora klockor, jag gillar dem, men den här gick över min smärtgräns. Min sambo tyckte det såg väldigt konstigt ut på mig och jag kände mig aldrig helt bekväm ska jag erkänna. Storleken är 49 x 46 x 12.9mm vilket verkligen placerar den i facket för väldigt stora klockor. Höjden är också påtaglig vilket gör den klumpig under kläder och när man bär handskar till exempel.

Den är däremot stilig och passar en gentleman som är längre och bredare. På frågan om de tänkt lansera sina klockor även i mindre storlekar får jag svaret: ”Vi vill inte göra skillnad på damer och herrar, vi anser att denna passar alla!” Det var ju inte riktigt det jag frågade, jag blandade faktiskt inte alls in könen, bara undrade om det skulle gå att få en likadan fast mindre, men antar att svaret på frågan vad NEJ!

Mjukvaran

Det här är ju ingen Android Wear utan Samsung använder sin egen mjukvara Tizen. Mjukvaran är det inget fel på och det är grymt att köra Samsungs egna S Health och få total kontroll på hela hälsan och sin aktivitet. Däremot är det knepigt att använda en annan telefon (jag hade en Huawei Mate 9 PRO) för man måste ladda ner så många appar för att det ska fungera. Det kan vara lite knepigt om man inte är kunnig.

The devil are in the details

  • Vissa saker är ju superhärliga som boettringen runt skärmen. Du vrider på den för att röra dig runt i menyer, du använder också de två knappar som sitter på högra sidan. Det är lätt att navigera runt och förstå och det är lika lätt att anpassa klockan efter smak och tycke. Det finns så klart mängder med urtavlor så du kan passa in klockan till alla tillfällen, men Android wear har väldigt många fler.
  • Skärmen är en AMOLED-skärm som är superskarp och vacker. Det funkar också bra att skriva på det virtuella tangentbordet för att svara snabbt på sms och liknande.
  • Att använda den som telefon, alltså högtalare och mikrofonen, fungerar toppen. Folk har inte uppfattat att jag inte pratat direkt i telefonen då det är ett så pass bra ljud.
  • Batteritiden är bra. Den räcker 3-4 dagar beroende på användandet och det är bra som fan.
  • Den är damm- och vattentålig enligt IP68 (klarar 30 min på 1,5 m djup).
  • Klockan har 4GB minne och inbyggd GPS, det innebär att du kan gå ut och springa utan mobilen för du kan lyssna på musik i dina trådlösa lurar och GPS samt pulsmätaren har koll på hur du mår och var du är.
  • Nu har du även tillgång till Gear App Store direkt på din Gear S3 där du kan ladda ned apparna och urtavlor.

Priser

Det finns två olika modeller, jag testade den som heter Classic.

Classic – 3 990 kr

Frontier – 3 990 kr

Slutlig dom

Jag skulle inte köpa klockan. Den är för stor och jag vill hellre ha Android wear och Googles ekosystem. 👎🏼 Den vinner på design och den vridbara boettringen.

 

2.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *