WALLENRUDS FAVORITER PÅ NORDISKA TRÄDGÅRDAR

WALLENRUDS FAVORITER PÅ NORDISKA TRÄDGÅRDAR

0

WALLENRUDS FAVORITER PÅ NORDISKA TRÄDGÅRDAR

För några år sedan var Nordiska Trädgårdar (eller trädgårdsmässa) helt otänkbart. Jag avskydde trädgårdsarbete och att odla saker gav mig inget då jag ändå inte åt det. Men så vips sitter man där med eget hus och trädgård och intresset kom lika plötsligt. 

I år var det andra året jag var på mässan och det tråkiga med mässor av denna typ är att det är till 99% samma utställare varje gång. Det positiva med mässan är att man har möjlighet att lära sig saker, fråga experter om tips, göra fynd och kanske bli inspirerad. Här kommer mina favoriter från mässan.

Soffgruppen Vebbestrup från Jysk, 7 999 kr.

En utesoffgrupp med lite retrokänsla. Skulle passa perfekt hos oss. Heja Jysk.

Vebbestrup

RÅ-VÄCK, 32 kr st

En pinne du sätter ner i jorden i närheten av de växter du vill att rådjuren ska lämna kvar. Vi köpte förra året och satte vid våra nyplanterade krusbär och rådjuren har inte varit där, om det är rå-väck som är orsaken kan jag inte säga men det var värt tre pinnar i alla fall.

ravack

CHILIODLARNA, 60 kr/st

Föreningen Chiliodlarna är alltid på plats med några av sina medlemmars plantor. Man köper dem för 60 kr/st och kan passa på att be om tips på hur man ska hantera dem. Jag överraskade sambon med tre plantor som jag planterade om direkt när jag kom hem. Vi får se om vi klarar dem. Men det är så kul att botanisera och jag var väldigt nära att köpa världens starkaste chili, på skoj, men jag lät bli. 🙂

chili

Puukujurid, trähantverk från Estland

Sprang på denna magiska träkoja och annat fantastiskt som de gör av trä. Jag blev hänförd liksom många andra. Det var ett led av folk som ville fota.

 
Puukujurid

Wallenruds tips!

På många ställen hade dem realådor där jag botaniserade en del. Du kunde få tag på en japansk bonsaisax för 50 kr som normalt kostar 598 kr. Jag hittade ett sött verktygsbälte för trädgården för 20 kr samt en spalje av bambu för 20 kr. Handskar reades det ut till höger och vänster och jag hittade två par som jag gillade. Så leta på för du kommer göra fynd.

Mässans NEJ TACK!

Jag gillar inte allt tingeltangel, kläder som inte är trädgårdsrelaterat och skräp som här hemma på en marknad ute i landet på sommaren. Jag gillar inte heller alla som sysslar med trädgårdskläder som bara har storlekar upp till 40 samt one-size. Vad fan är one-size egentligen?

Information om mässan

Länk till mässans hemsida

Torsdag 21 april – söndag 24 april, kl 09.00 – 18:00 varje dag

Vuxen en dag
Köp på hemsidan 140 kr
Köp på mässan 160 kr

Vuxen två dagar
Köp på hemsidan 210 kr
Köp på mässan 240 kr

Ungdom 12-17 år
Köp på hemsidan 60 kr
Köp på mässan 80 kr

Student med studentlegitimation, torsdag-fredag
Endast betalning på mässan 120 kr

Barn 7-11 år
Köp på hemsidan 30 kr
Köp på mässan 40 kr

Familj, två vuxna och två barn 7-11 år
Köp på hemsidan 290 kr
Köp på mässan 330 kr

Gruppbiljett min. tio personer
Köp på hemsidan 130 kr / person
Köp på mässan 150 kr / person

Your email address will not be published. Required fields are marked *