Kolla in magiska Magic Leap

Kolla in magiska Magic Leap

Nu har det släppts en rejäl nyhet, tycker jag. Vi är nu mitt i eran av VR vs. AR och jag har hela tiden trott mer på AR än VR och nu pekar det mesta på att jag har rätt. Kolla in härliga Magic Leap till exempel. 

Många trodde nog att VR skulle bli det stora men de har ett rejält problem, de enheter man behöver för att driva ett VR headset (som är bra)  är för dyra. Det är inget som gemene man kommer köpa och använda. Men AR är desto enklare och billigare mer begripligt och tekniken är inte lika dyr här. Titta bara på IKEA och Postnord tex som i sina appar använder sig av AR för att visa upp möbler på rätt plats eller visualisera hur stort paketet är som du ska hämta.

Magic Leap är något annat

Magic Leap är en enhet som i mångt och mycket påminner om ett VR-headset för det är ett par “glasögon” man sätter på sig. Men dessa glasögon jobbar mer med att man ser verkligheten och sedan placerar virtuella saker där.

Magic Leap har skapat en väldigt användarvänlig produkt som inte väger för mycket, ingen tyngd på näsan, och som är smidig med batteri och dator i en dosa du bär på dig, vilket innebär att du inte har en massa sladdar att ha koll på.

Mot kreatörer och kreativa

De riktar i dagsläget produkten till dig som skapar saker, designar produkter som du kan plocka ut från den platta skärmen och se i 3D. Du kan ha flera “skärmar” att titta runt på och ja, möjligheterna ter sig oändliga.

Kolla in deras supercoola hemsida! LÄNK

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.