Wallenrud testar Vibio – vibrerande larm

Wallenrud testar Vibio – vibrerande larm

Ah, väckarklockor. Hata eller älska? Jag hatar dem, jag hatar morgnar så inget kan få mig glad när jag väcks. Hahahaha! Har du några knep för en fin och harmonisk morgon?

Ett av de vanligaste problemen i en familj är att alla går upp på lite olika tider. Det gör det problematiskt om man vill vara lite schysst. I min familj så går jag alltid upp först så sol-ljuslampor fungerar inte. Min sambo är så himla lättväckt också så det spelar ingen roll vilken harmonisk ringsignal jag laddar ner till mobilen, det slutar bara med att jag inte vaknar alls men sambon gör det. Under årens lopp har vi testat lite olika varianter, saker som vibrerar har varit lite si så där. Eller ok, jag vaknar inte av det.

De senaste åren är det ändå en ringsignal på mobilen som väcker mig (oss) och den är så fin, tyst och vacker. Men när jag fick frågan om att testa denna pryl så skrek sambon JA! Så visst vi körde.

Första intrycket

Snygg! Att en sak man ska gömma under kudden ska vara snygg är väl kanske lite onödigt men så klart köper vi ju gärna med ögat fortfarande. Det är en fin vit fyrkant som ändå är ganska stor i förhållande till vad den ska göra. Men den har ett fint vitt mönster och ett rött band som gör att den blir en del av inredningen på sängbordet.

Så funkar den

Du kopplar den till din telefon via blåtand. I den tillhörande appen ställer du in när den ska “ringa” och vilken styrka på vibrationerna den ska ha sedan placerar du den under din kudde. Tack och lov har jag en kudde från Tempur som låter den här saken bara bäddas in lite fint, har man en tunn kudde kanske den känns därunder. När den “ringer” så drar du i det röda snöret för att snooza vilket fungerar bra. Du kan också ställa in att den ska vibrera när du får notiser och samtal, vad man nu ska med det till.

Hur var den då?

Ja alltså. Som jag sagt är den snygg, appen är enkel och smidig och lösningen med att dra i snöret är bra. Däremot, vibrationerna. Det står på förpackningen att denna är till för dem som har en partner som vaknar lätt. Men när jag väljer minsta möjliga vibration så vibrerar den ändå asmycket, jag vaknar med andan i halsen och sambon vaknar lite då och då av den. Den vibrerar alltså lite FÖR mycket. Jag önskar ännu mildare varianter. Vi har dessutom en Tempursäng där rörelserna inte märks på andra sidan sängen, tänk bara om vi haft en klassisk säng, då kanske vibrationerna känts ännu mer. Hahahaha! Men trots det, så måste jag säga att det är den bästa produkten jag haft som ändå fungerar. För jag är EXPERT på att snooza men det går inte med den här eftersom man vaknar med panik. 🙂

Pris: ca 800 kr

Mer information (länk)

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.