NU KAN DU KÖPA AUDI R8 SPYDER

NU KAN DU KÖPA AUDI R8 SPYDER

0

På topplistan på coola bilar jag måste köra ligger så klart en R8 (eller RÅTTA som man också kallar den). Och det har jag gjort, både på bana i Portugal och fickparkerat hemma i Aspudden. Men det var länge sedan..

Min absolut första gång i en Audi R8 var när jag var på en resa med Michelin (däcktillverkaren) och skulle testa olika däck på en bana i Portugal. Dagen skulle ägnas åt att känna skillnaden mellan gatdäck, gatdäck för racing, slicks och allt däremellan. Bilarna som står till vårt förfogande är Audi TT, ett gäng olika BMW och Audi R8. Det vattnades i munnen av åsynen och trots att våra instruktörer endas pratade franska så lyckades jag ratta runt banan rätt hyfsat. Men att plötsligt sättas in i en R8 som jag aldrig hade kört och förväntades ta i ordentligt ute på banan, det var inte lätt. Det här var liksom i början av min karriär och jag hade kanske kört en Ford och en Volvo innan 🙂 Men det var tack vare denna resa jag sedan skaffade racinglicens och fick mersmak.

Länk till test

Här är två filmer från den dagen så ni får se vad jag fick uppleva.

Audi R8 har uppdaterats några gånger under åren och här är den senaste modellen som visades på bilsalongen i New York tidigare i år.

Priset ligger på fina 1 700 000 kr och för det får du en cab med en motor på 540 hk och en V10. Bilen tar 0-100 på 3,6 sekunder vilket är 0,3 sekunder långsammare än Tesla. Audi R8 Spyder V10 byggs närmast för hand i den nya anläggningen “Audi Böllinger Höfe” nära Neckarsulm och kan nu beställas hos de svenska R8-återförsäljarna. PS. Jag fyller år snart DS.

Dynamic photo, Colour: Vegas Yellow

Dynamic photo,
Colour: Vegas Yellow

Kommentera gärna!