Alcosense – Den mest exakta alkoholmätaren?

Alcosense – Den mest exakta alkoholmätaren?

0

Alcosense – Den mest exakta alkoholmätaren?

Alkoholmätare? Är det kul? Tja.. Kanske inte superroligt men en ganska bra grej. Låt mig presentera prisvinnaren Alcosense!

Jag håller på att göra en test på två modeller som kommer som film lite senare, men tills dess tänkte jag visa vad det är och hur de funkar. Jag satt i ett videosamtal med en representant för bolaget som visade upp en ”stor” anläggning som han kånkade runt på resande fot. Anläggningen användes för att visa hur alkomätarna funkar när man blåser med alkohol i luften. Vore jobbigt om man som säljare var tvungen att supa inför varje kundbesök. Hahahaha!

3 modeller Alcosense

Alcosense saluför tre modeller varav två finns i min ägo.

Jag har Excel och Pro men inte värstingen Ultra. Excel är tänkt att vara en modell för folket. En som kan ligga i bilen eller i hallen. Pro funkar också till privat bruk men även till dem som då och då kör mer bil som kanske en Über-förare eller liknande. Ultra är mer riktad till yrkesmässig trafik.

Dessa ska enligt personen jag pratat med vara så sjukt exakta och efterlikna polisens instrument som det bara går. Skillnaden mellan den billigare Excel och den dyrare Ultra handlar mer om HUR exakt. Det finns tydligen grader av exakthet här. Det är väl tekniken bakom, bränsleceller, som kostar gissar jag.

De drivs av batterier så den är inte uppladdningsbar. Du har ett mini-usb uttag och det gäller för mjukvaruppdateringar. I bland behöver den dock kalibreras men då måste man skicka in den till proffsen.

Varför?

Ja varför ska man ha en? Jag tänker så här.. Ponera att du druckit lite en kväll, inte mycket, men några glas här och där. Dagen efter inser du att du måste skjutsa ungarna till träning eller liknande och plötsligt står du i hallen och undrar om det här är en sådan bra idé?! Då tar du fram din Alcosense, blåser och får direkt veta hur det står till. Ligger du på 0‰ lyser hela skärmen grönt och du ser också att du har just 0‰. Ligger du lite över fast under gränsvärdet för bilkörning så blir skärmen gul och ligger du över blir skärmen röd och visar en överstruken bil. Det här gör det lätt att förstå om det faktiskt är en bra dag att köra bil på.

Att ge bort en i julklapp kanske känns som att man säger till mottagaren att man tycker hen har ett alkoholproblem men jag anser att detta är en julklapp av kärlek och omtanke. Speciellt till de som har barn. Jag skulle också gärna ha en hemma och testa de gånger jag funderat på om jag borde köra eller avstå.

Vart köper jag dessa?

Du kan kika in HÄR för mer information och för att köpa. Filmen kommer senare och då får du se mig… FULL! Voine..

Your email address will not be published. Required fields are marked *