Apple nyheter:  iPhone 12 och Homepod

Apple nyheter: iPhone 12 och Homepod

Editors choice

I dag lanserade Apple en ny Homepod och en ny telefon, iPhone 12, iPhone 12 mini och iPhone 12 Pro med 5G och helt ny design.

Homepod Mini

Apples svar på Google mini men med en helt annan form. Jag har tyvärr inte testat deras högtalare alls då vi själva köpet Googles produkter men jag vet att det finns många fans till deras högtalare.

Den ser ut som en liten boll och de skryter massor om ljudkvaliteten. Den ska kunna passa in i hemmet på ett naturligt vis och funkar att stereokoppla och strömma musik i hela huset. På toppen av bollen kommer du kunna se olika färger baserat på vad du gör som att höja och sänka volymen.

De pratar mer om Siri och hur hon ska ha blivit ännu smartare med tiden. Siri känner igen allas röst och kan skilja på alla individer i ditt hem och ska vara den enda assistent du behöver. Jag själv nyttjar sällan Siri så jag har dålig koll på henne. 🙂

De pratar om Intercom som fungerar som en walkie-talkie vilket Google haft ett tag och som jag använder mycket i vårt stora hus! Hahaha!

De kommer i två färger, ljusgrå och svart, med en prislapp på gissningsvis 1 200kr. De specade inte när den kommer till Sverige dock.

iPhone 12

Ja, nya telefonen kommer med 5G. 5G Ultrawide band.

Design

Den hittar tillbaka till tidigare modeller med sin mer kantiga design som många verkligen har velat se igen. Den har fortfarande en notch på framsidan med plats för kamera etc. Den ska ha en förbättrad skärm med mer kontrast och högre upplösning än föregångaren. Apple har utvecklat en ny typ av skärmmaterial som de kallar Ceramic shield som ska vara mer hållbar, upp till 4x bättre än tidigare.

Man har maxat en massa vad gäller prestandan vilket ska göra din telefon mycket snabbare och visar det med att spela ett spel som kräver väldigt mycket grafik och minne som ska kunna spelas helt utan problem.

Kameran

På baksidan hittar du en vanlig kamera och en för vidvinkel bilder. Nattbilder ska också bli väldigt mycket bättre, även om jag tycker att iPhone 11 redan är väldigt bra på det. Vad gäller film så har man förbättrat även det med tex. Night mode time-lapse.

Batteriet och laddning

Trädlös laddning har ju kommit för att stanna men nu har man dessutom lagt in en magnet i telefonen för att den ska ligga kvar på laddaren men också för att kunna addera tillbehör på baksidan som kreditkortshållare. Deras nya egna fodral fäster också med hjälp av magneten men du kan även sätta på kreditkortshållaren med magnet utanpå fodralet.

De släpper även en ny laddstation för telefon, klocka och hörlurarna.

iPhone 12 mini

Samma telefon men mycket mindre, typ! Men helt klart tillräcklig för väldigt många som hellre har en mindre modell.

iPhone 12 Pro

Samma design som 12 så klart. 4 metalliska färger där en av dem är GULD och får telefonen att se ut och kosta en förmögenhet. Otroligt läckra.. 6,7 tum stor skärm med förbättrad prestanda som högre kontrast till exempel.

Kamerorna

Fyra kameror totalt på denna modell. Tre i bak med vidvinkel, ultra vidvinkel och en 12 MP telephoto. Optisk bildstabilisering för skarpa bilder.

Apple ProRAW – fota i Apples egna RAW-format för att kunna editera på ett professionellt sätt. Du kan göra det i telefonen men också i stora och kända bildredigeringsprogram.

Det här är det jag är mest intresserad av att prova. Jag fotar och filmar oerhört mycket med min telefon och jag sysslar med TikTok och livesändningar vilket kräver en bra kamera.

Nu kan du filma i Dolby Vision HDR vilket ska ge en livligare bild med mer detaljer och så klart i 4K. Du kan editera filmen direkt i telefonen med hjälp av tex filter.

LiDAR scanner

Apples nya LiDAR scanner mäter upp tex ett rum för att kunna mäta och använda AR på ett bättre sätt. Ett slags verktyg som mäter ljuset och hur det studsar mot väggar tex för att få koll på hur långt bort en vägg är. Det är lite mer avancerat än så men typ.. De visade upp en film där man tex kan möblera en yta via AR och med den avancerade scannern.

Pris

iPhone 12 och iPhone 12 mini finns i modeller på 64 GB, 128 GB och 256 GB i färgerna blå, grön, svart, vit och (PRODUCT)RED och kostar från 9 995 SEK och 8 695 SEK.

Du kan förbeställa iPhone 12 från och med kl. 14.00 fredagen den 16 oktober och den finns tillgänglig i butik från och med fredagen den 23 oktober. iPhone 12 mini kan förbeställas från och med kl. 14.00 CET fredagen den 6 november och finns tillgänglig i butik från och med fredagen den 13 november.

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max kan väljas med 128 GB, 256 GB eller 512 GB lagring i grafit, silver, guld och stillahavsblå och kostar från 12 495 SEK respektive 13 795 SEK.

Du kommer att kunna förhandsboka iPhone 12 Pro med start kl. 14.00 fredagen den 16 oktober med leverans från fredagen den 23 oktober. Förhandsbokningen av iPhone 12 Pro Max börjar kl. 14.00 CET fredagen den 6 november, med leverans från fredagen den 13 november.

Läs mer på Apples sida!

Läs om nya Apple Watch här.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *