Broddar till däcken

Broddar till däcken

Jag tillhör kategorin av folk som ramlar och slår mig hela tiden. Klantighetsgenen kommer från min mamma som ramlat och slagit sig blodig när hon stod still med sin cykel. Ja det säger väl allt. 

Under vinterhalvåret ramlar jag mest, jag har sprickor i knäskålarna för att jag drattat i backen så många gånger. Egentligen är det inte svårare än att jag borde skaffa broddar, broddar jag själv säljer på mitt extrajobb. Men jag byter skor varje dag och har sällan långa skor så jag vet inte hur jag skulle lösa det? Men nog om mig.. Vi går till bilen i stället.

I Stockholm med omnejd har de flesta odubbade vinterdäck i dag, jag har dock dubbat. På flera gator i city är det numera dubbförbud vilket gör det lättare för folk att välja odubbat. Men det finns situationer när dubbar hade varit nödvändigt. Ett tips är då att ha ett paket engångsdubbar i bakluckan för just dessa tillfällen.

I ett paket kommer tio band med dubbar. Du fäster dem runt däcket som buntband. Enligt rekommendation ska man ha 5 band per drivande däck. Älskar sådana här smarta lösningar. Du hittar dem på Smarta Saker och de kostar 255 kr.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *