Canon gör total make-over på krog i Vasastan

Canon gör total make-over på krog i Vasastan

0

Canon har skapat en helt ny dekor åt Bistro Casper i Vasastan i Stockholm inför årets julbord och Saffransfestival. Med hjälp av storformatsskrivarna Arizona, Colorado 1640 och IMAGEPress 8000 har Canon printat vackra saffransbilder på dörrar, pelare, tapeter, mattor och glas samt menyer på trä.

– För oss är detta ett nytt och innovativt sätt att visa upp vad Canons printteknik verkligen kan åstadkomma, att man kan printa på nästan vad som helst och förvandla en miljö till något helt annat. Konceptet, som vi kallar Canon Digital Art, är det första att lanseras och är ett enkelt sätt för exempelvis pop up-butiker, food trucks, hotellobbys och barer att skapa tillfälliga, kreativa förändringar. Vi uppmanar alla som har vägarna förbi Bistro Casper att kika in, inspireras och se slutprodukten i en verklig situation. Och samtidigt få sig något gott att äta och dricka, säger Joerg Gugel, VD på Canon Svenska.

Överallt i lokalen, från golv till tak, sitter utskrifter av bilder på saffran, samtliga tagna av restaurangägaren Babak Kharazmi vid hans resor till Östra Iran och spanska La Mancha.

De bägge skrivarna som använts ger stora möjligheter för inredningsdesign och produktdekoration i mycket hög utskriftskvalitet oavsett underlag. Med hjälp av flatbäddsprintern Arizona går det att skapa en näst intill oändlig mängd anpassade produkter för både hem och offentliga miljöer. Rullprintern Colorado skapar printade applikationer för både inne- och utomhusbruk i mycket hög utskriftskvalitet.

– Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad som kan printas. I takt med att kraven på leverantörer inom den grafiska branschen ökar, vill vi också visa på vilka stora möjligheter och dessutom kostnadseffektiva lösningar vi kan erbjuda med våra produkter. Med det vi kallar Canon Digital Art kan vi hjälpa den grafiska branschen att hitta nya affärsmöjligheter. Inom loppet av ett par dagar går det att göra om en hel butikslokal eller restaurang – permanent eller för en begränsad tid. På så sätt ger vi våra kunder chansen att uppleva applikationer i nya miljöer och genom det skapa nya möjligheter med vad de i sin tur kan göra för sina kunder, fortsätter Joerg Gugel.

Canons samarbetspartners i projektet är tryckerierna Pod Sthlm och Allduplo.

– Det här är ett jätteroligt projekt med nytt tänk från Canons sida. Vi har färdigställt original och tryckt samt monterat på bland annat väggar, dörrar och bardisk. Det var en stor utmaning att få olika material att stämma överens med den befintliga inredningen. Dessutom skulle det vara enkelt att återställa, säger Magnus Bergman, vd på Allduplo.

– Det här är ett smart sätt att visa upp olika applikationer och att tänka utanför vanligt kontorstryck. Man har ju till exempel inte kunnat trycka fyrfärg på alternativa material som trä så länge. Vi kommer försöka att ta dit kunder för att visa vilka möjligheter som finns, säger Niklas Hultberg, delägare Pod Sthlm.

Under Saffransfestivalen kommer gästerna att få prova på en mängd rätter som fått en extra touch av den exklusiva kryddan. Den kommer exempelvis att finnas i potatisgratänger, sill, majonnäs, honung och knäckebröd. Före eller efter maten kan gästerna sippa på saffransdraja, saffransmojito eller ta sig en saffransshot.

Saffransfestivalen pågår på Bistro Casper mellan den 15 november och 20 december.

Följ projektet på #canondigitalart. Kreatör i projektet är Canons Åsa Törnquist.

Läs mer på www.bistrocasper.se.
Bistro Casper ligger på Dalagatan 44 i Stockholm