Instax SQUARE SQ6 och Instax LiPlay

Instax SQUARE SQ6 och Instax LiPlay

0

Instax SQUARE SQ6 och Instax LiPlay

Jag gillar att fota, digitalt. Jag suger nämligen på att ta fantastiska bilder så jag måste se direkt hur de blir för att stegvis ta bättre bild. Men det är ju ändå lite charmigt att resa tillbaka i tiden och bara ta kort och hoppas på det bästa. 

Jag är ju så pass gammal att jag hade kamera med film i. 24 eller 36 bilder kunde man ta och bara hoppas på att några blev bra. Spänningen var olidlig när man skickade in rullen och väntade på bilderna.

Med Instax kameror behöver man ju inte vänta mer än cirka 90 sekunder innan man ser bilden, men det är ju ändå lite av samma charm. Instax är stora och plastiga men så fulla av charm och jag älskar dem. Man kan göra en del inställningar faktiskt, som ljusförhållanden tex. Och det gör stor skillnad.

Instax LiPlay – den smartare lillesyrran

Den här är lite mindre än sina syskon och är också lite digital. Say what?!?! Jo den har en display på baksidan och man kan göra lite redigering innan man printar. Man kan lägga på ramar och filter och man kan spela in ljud som sedan blir en QR-kod på bilden. Wow! När du känner dig klar printar du bilden. Det innebär också att du kan ta 20 bilder och välja en av dem som du gillade.

Det finns tre knappar på ena långsidan som du själv programmerar in tre favoritfilter på. Snabbt och smidigt.

Dessutom finns en app till din telefon där du bland annat kan fjärrstyra kameran, alltså mobilen blir en fjärrkontroll så du kan ta ännu bättre selfies.

instax LiPlay

instax LiPlay

Instax SQUARE SQ6 den klumpiga

Jag gillar designen på denna modell men den är lite knepigt designad. Det går inte att hålla den på ett normalt sätt och trycka på avtryckaren. Knappen är placerad så konstigt. Du får med tre plastpluppar i olika färger som du kan sätta på blixten för coola färgeffekter.

På baksidan hittar du en radda symboler som står för bla. makro, landscape, double exposure och andra coola funktioner du kan testa.

Den här kameran printar snäppet större bilder än sina syskon men kräver en rem så man kan ha den runt halsen, för den är stor!!

Instax SQUARE SQ6

Instax SQUARE SQ6

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *