Dagens #nymo

Dagens #nymo

0

I dag gästade jag TV4 Nyhetsmorgon för att prata lite om julklappar. Vid samma bord satt en annan kvinna som pratade mer om konsumenters rättigheter och hur man ska tänka. 

Jag handlar det mesta på nätet; mat, kläder och prylar. En hel del köper jag på Ebay dessutom vilket betyder att prylarna skickas (oftast) från Asien. Men att handla på Ebay kräver kunskap. Man måste veta vad man ska köpa och sedan gå igenom butikerna i evighet. Jag kan sitta och leta i timmar, jämföra priser och fraktalternativ. För det är så att om du hittar tex en väska du gillar, då finns den hos massor av butiker till lite olika priser och med olika fraktalternativ.

Att köpa i butiker i Sverige är säkrare men här kommer mina tips!

Jag använder uteslutande Prisjakt.se. För om det är en specifik pryl du är ute efter så är det lätt att hitta bästa priset. Ta tex högtalaren från Marshall jag hade i tv.

  • Sök efter produkten, om det finns flera så se till att du hittat rätt version. I detta fall heter denna Marshall Stanmore. Här ser du direkt information om produkten som snittpris, egenskaper och annat.

Skärmavbild 2015-12-07 kl. 08.47.58

 

  • Nedanför denna text finns butikerna listade med priser och tydlig information om omdömen. På denna produkt finns det priser från 2 490 kronor till 3 995 kronor. (Det fanns så många butiker som hade denna produkt att inte alla är med här..).

Skärmavbild 2015-12-07 kl. 08.50.42

 

  • När ni kollar på butikens omdöme ska ni kolla efter detta; har butiken högt betyg så ska du se om den också har väldigt många betygsättare. Om butiken har toppbetyg men bara är betygsatt av 1-100 personer så skulle jag avvakta. Om det dock är väldigt många fler så kan man vara (relativt) säker på att det inte är butiken själv som gjort det.
  • Ni kan klicka på stjärnorna för att se kommentarerna alla har lämnat om butiken. Håll utkik efter upprepande saker som lång leveranstid, dålig kommunikation och så vidare.
  • Notera också att det finns två priskolumner, en för priset på varan och en för priset på varan och frakt, det kan skilja.
  • Hör också efter med vänner och bekanta, vilka sidor brukar de använda?

Nyhetsmorgon

Your email address will not be published. Required fields are marked *