Dyson introducerar lampan Dyson Lightcycle  MorphTM – En lampa, fyra funktioner

Dyson introducerar lampan Dyson Lightcycle MorphTM – En lampa, fyra funktioner

Dyson introducerar lampan Dyson Lightcycle MorphTM – En lampa, fyra funktioner

Dysons nya lampa spårar det naturliga dagsljuset och anpassar intelligent ljuset för olika användningsområden – och ger rätt slags ljus vid rätt tillfälle!

Grundat på en frustration över att saker inte fungerar som de ska och en ständig strävan efter att få dem att fungera bättre avslöjar nu Jake Dyson det senaste tillskottet inom Dysons teknikutbud – lampan Dyson Lightcycle MorphTM.

Dyson Lightcycle MorphTM är utvecklad för att tillgodose flera behov och inspirerad av naturligt dagsljus. Den spårar det lokala dagsljuset och ger ljus för hela hemmet tack vare lampans fyra olika funktioner: indirekt ljus, arbetsljus, punktljus och stämningsljus.

Dyson Lightcycle MorphTM individanpassas genom Dyson Link-appen och justerar ljuset efter syfte, ålder och behov samt det lokala dagsljuset. Lampan är vridbar i 360° vilket möjliggör ett skräddarsytt ljus, precis där och då det behövs. Detta har gjorts möjligt tack vare Dysons banbrytande Heat Pipe-teknologi.

– Med Dyson Lightcycle MorphTM var vårt mål att utmana synen på modern artificiell belysning
och hitta en bättre lösning. Vi utvecklade därför en lampa som följer det naturliga dagsljuset
och som intelligent anpassar sig efter olika användningsområden, vilket ger rätt slags ljus vid
rätt tidpunkt, precis där det behövs, säger Jake Dyson, chefsingenjör på Dyson.

Många olika användningsområden ger rätt belysning hela dagen

Dyson Lightcycle MorphTM bygger vidare på den teknologi som lanserades 2019 med arbetslampan Dyson LightcycleTM. Tekniken möjliggör för lampan att efterlikna vissa av de egenskaper som återfinns i naturligt dagsljus. Med hjälp av Dysons unika algoritm ”Daylight Tracking”, samt tre varma respektive kalla LED-ljuskällor, justerar Dyson Lightcycle MorphTM kontinuerligt sin färgtemperatur och ljusstyrka efter det lokala dagsljuset, vilket ger rätt ljus vid rätt tid på dygnet beroende på var användaren befinner sig.

Dyson Lightcycle MorphTM har fyra funktioner:

  • Indirekt ljus: Det intelligenta lamphuvudet kan roteras 360° vilket möjliggör för ljuset att riktas mot golv, väggar och tak.
  • Arbetsljus: Ett fokuserat, kraftfullt ljus som passar för arbete, hobbyer eller sminkning. Ljuset är utvecklat för att minska ansträngningen för ögat 3.
  • Punktljus: En högkvalitativ belysning som skapar dramatiska effekter och belyser konst, färger och dekorativa detaljer. Precis positionering av ljuset möjliggörs av en trepunktsrotation.
  • Stämningsljus: Lampstammen lyser upp och skapar ett varmt, lugnande sken för en
    avslappnande kvällsmiljö med reducerat blått ljus.

Dyson Lightcycle MorphTM är utvecklad för variation och ger rätt belysning oavsett om du vill vakna upp till en artificiell soluppgång i sovrummet, arbeta under ett kraftfullt ljus, belysa inredningsdetaljer genom punktbelysning eller koppla av på kvällen med ett rogivande stämningsljus.

När lampan är inställd på stämningsljus tänds stammen och skapar ett behagligt, orangefärgat ljussken. För kvällsavkoppling kan blått ljus reduceras ytterligare. Ett orangefärgat filter skapa de varma ljusnivåerna och sänker färgtemperaturen, från 2 700K till 1 800K, vilket påminner om färgen hos ett tänt ljus.

Långvarigt ljus av hög kvalitet

– När man försöker återskapa egenskaper från dagsljus är ljuskvaliteten avgörande. Därför
utvecklade vi ett sätt att skydda ljuskvaliteten på lång sikt, säger Jake Dyson.

Dyson Lightcycle MorphTM finns nu till försäljning och finns i färgerna Svart/Svart och Vit/Silver. Bordslampan kostar 5 790 SEK och golvlampan 7 890 SEK och finns att köpa i Dysons butiker i Mall of Scandinavia och på NK i Stockholm. För mer information, vänligen besök: https://www.dyson.se/lighting/dyson-lightcycle-morph-lampa.aspx

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *