En PT i telefonen? Racefox är här för att hjälpa dig!

En PT i telefonen? Racefox är här för att hjälpa dig!

0

En PT i telefonen? Racefox är här för att hjälpa dig!

Vi är många som drömmer om att ha råd med PT, men det finns ju faktiskt digitala sådana och här är Racefox!

Racefox är inte bara en app. I paketet kommer också ett sensorband/pulsbälte som hela tiden läser av dina rörelser och använder AI för att coacha dig.

”Medan du springer eller åker skidor samlar Racefox AI-teknologi in information om ditt rörelsemönster, och ger dig handfasta råd i realtid som gör dig snabbare och minskar risken för skador.”

Man betalar en månadsavgift baserat vad du vill uppnå. Är det ett speciellt lopp? Är du skadebenägen? Du kan välja mellan en massa olika stilar.

Appen används tillsammans med ett pulsbälte som samlar in rörelser i hela kroppen i realtid och hjälper därmed motionärer på alla nivåer att förbättra sin löpteknik och förebygga skador. Racefox data baseras på ca 130 000 träningssessioner med 5 000 Racefox-användare, som själva rapporterat smärta under eller efter en löptur. Racefox kan därmed analysera hur kroppen rör sig och korrigera rörelser i realtid genom röststyrd feedback.

 Så många som 75 procent av löpare skadas varje år – och det har tidigare inte funnits någon kostnadseffektiv och enkel metod för att tidigt upptäcka obalans i kroppen vilket kan leda till skador. Racefox har nu blivit tilldelade 25 miljoner kronor i EU-finansiering för innovationsprojekt för att kunna fortsätta bedriva sin forskning som ligger till grund för denna fantastiska uppfinning.

Läs mer här!

Your email address will not be published. Required fields are marked *