En titt på Ford Mustang 2018

En titt på Ford Mustang 2018

Jag planerar att bli rik (ekonomiskt) 2018 så då passar det ju jättebra att det kommer en ny Mustang som jag kan köpa. Låt oss kolla in den nya godingen. 

Den senaste modellen är egentligen den enda modellen nyare än 1970 som jag tyckt varit ok. Men denna 2018 kvalar också in som en vacker modell. Det jag gillar är att man går lite mer tillbaka till rötterna vad gäller designen och det är det som gör den så magisk.

Ledordet är personifiering

Med den nya designen både in- och utvändigt tillåter man köparna att personifiera bilen ganska mycket. Framförallt är hela instrumentpanelen en stor skärm på 12 tum som man kan ändra hur mycket som helst. Man kan skapa sin egna profil vilket per automatik alltid ställer in rätt läge på växellådan, avgassystemet, fjädring och displayen bland annat.

“The new Mustang is our best ever, based on more than 50 years as one of the iconic sports car in America and now, the world,” säger Joe Hinrichs, president of The Americas. “Tapping Mustang’s enormous fan base, we’re bringing the new Mustang straight to the people, and introducing the new car across multiple social media channels, reaching millions.”

Ford Mustang 2018

Uppgraderingar under huven och i tekniken

Så klart är motorerna uppgradera där man kan välja en 10-stegad automatlåda eller en manuell modell. Man kan välja fjädringen samt ljustera ljudet på avgassystemet, om man till exempel startar bilen en tidig lördagmorgon och ska ta sig ut genom villaområdet så kanske man vill tysta monstret lite.

Trots att det är en så kallad muskelbil så kommer den lastad med massor av tekniska finesser som att den varnar innan det sker en krock (Pre-Collision Assist) och att den säger till om du svajar över i fel fil och så vidare.

Motorerna att välja mellan är 2.3L EcoBoost, 3.7L V6 samt den legendariska 5.0L V8 som fått en total genomgång och förbättring.

Lägre profil på motorhuven

Designen är förändrad och man er tydligast på att motorhuven är lägre, den är inte lika bullig som tidigare (gillar ju den bulliga..). Även fronten (grillen) är ny samt placeringen av ventilerna på huven.

Priset är inte satt, hoppas de håller samma relativt låga pris som på den tidigare modellen.

Så, vad sägs?

Ford Mustang 2018

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *