HÄR ÄR PRISET FÖR SONY PLAYSTATION VR

HÄR ÄR PRISET FÖR SONY PLAYSTATION VR

I dag släppte Sony informationen om deras VR headset – Sony Playstation VR. Releasen skedde på Game Developers Conference 2016 (GDC).

Hårdvaran ska bjuda på en 5.7-tum OLED skärm med en bildfrekvens på 120 Hz med en upplösning på 1290 x 1080 at 960 x 1080 per öga. De säger att vi kan se runt 50 spel under året för headsetet.

Priset kommer ligga på 399 USD, vilket är lågt om man jämför med HTC Vive på 800 USD och Oculus Rift på 600 USD. Notera dock att du måste ha en Playstation 4, handkontroller och deras kamera Move. Detta kommer göra att prislappen blir lite högre men jämfört med konkurrenterna så behöver du ju ”bara” en Playstation medans både HTC Vive och Oculus Rift kräver en ganska maffig dator för att kunna användas.

Lanseringen kommer ske i slutet av oktober, vilket är lite senare än konkurrenterna som siktar på mars och april.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *