Här är världens lyxigaste Mercedes

Här är världens lyxigaste Mercedes

mercedes 2

Nämen, hur många vill du ha? Jag tar en, men så behöver jag en privatchaufför också. Du kanske vill bli min chaufför? Vi säger så här, du köper bilen, du kör och jag sitter bak och bestämmer?! Toppen..

Nu lanserar Mercedes sin absolut dyraste modell Mercedes-Maybach S 600. Fotstöd och massage är standard i baksätet tillsammans med en tempererad mugghållare som håller exakt rätt temperatur beroende på om du dricker svindyrt kaffe eller champagne.

Taket är av glas och inte bara öppningsbart: För perfekt balans mellan ljus, utsikt och avskildhet kan det fås med en funktion som gör att man med en knapp kan göra glaset mörkt eller helt klart.

Kraften i Mercedes-Maybach S 600 kommer från en V12:a på sex liter och 530 hästkrafter. Vridmomentet är 830 Nm och 0-100 går på sportbilssnabba 5 sekunder. Ändå håller sig förbrukningen vid blandad körning på 1,17 l/milen. Mercedes-Maybach S 500 med V8 på 4,6 liter och 455 hästkrafter kommer också, med samma prestanda men en förbrukning på 0,89 l/milen. I detta utförande är den utrustad med helt nya 9G-Tronic – världens första nioväxlade automatlåda. 4MATIC fyrhjulsdrift finns som tillval.

Priserna i Sverige är inte fastställda än, men vem fan har råd att köpa denna best i Sverige? Jaja, den kommer till början av 2015.

mercedes

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *