KÖPA HOVERBOARD I JULKLAPP?

KÖPA HOVERBOARD I JULKLAPP?

2

I dag pratade jag om hoverboards och varför de sprängs. Hur ska man tänka om barnen tjatar om en? Kan man känna sig trygg? Kolla in klippet och ta mina nedanstående råd. 

Varför har de sprängts?

I alla hoverboards (och även smarta telefoner, surfplattor m.m.) sitter ett batteri som heter lithium ION. Det är ett batteri som är billigt att producera, kan ha mycket kraft och samtidigt vara väldigt små. Det är uppbyggt i två kammare med vätskor och en vägg emellan. När man laddar ett sådant batteri blir det varmt och det kan överhettas, man kan också råka skada batteriet om man utsätter produkten påfrestningar. De hoverboardsen som sprängts har varit kopior från Asien som köpt in billigare komponenter (batterier bla) som inte är testade och godkända. Lägg därtill en laddkabel som inte är testad och CE-godkänd. Om ni minns att en telefon fick dras in pga att de sprängs – det var samma fel. Batteriet var inte helt okej.

Ni behöver inte oroa er generellt över batterierna, de är bra, men om någon gör fel så får det stora konsekvenser.

Vågar jag köpa en hoverboard till mitt barn?

Ja. Om du köper en i en välkänd butik eller kedja som i sin tur har kontroller av sina leverantörer så går du säker. Köp inte billigare modeller på nätet, ha som regel att ju billigare ju farligare. När ni investerat i en så läs noga hur lång tid det tar att ladda den, ladda ALDRIG längre än så då batteriet kan överhettas och risken för att batteriet ska brinna ökar.

Vad säger lagen?

Enligt svensk lag klassas en hoverboard som cykel klass 2. Det betyder att du ska hålla dig till cykelbanor, inte ute på vägen, och du måste ha hjälm även om du åker på privat och inhägnat område.

Tips på butiker att gå till

Comments
 • Kalle#1

  7 december, 2016

  Med rätt skydd så är det säkert en bra julklapp. Jag vill ha en.. 🙂

  Svara
 • Elsa#2

  31 december, 2016

  tror du den från öb är kollad?

  Svara
  • Åsa Wallenrud#3

   2 januari, 2017

   Jag kan tyvärr inte gå i god för några hooverbords. Jag bara förmedlar den fakta jag fått. Varje enskild butik får tala för sig själva. Hoppas det fungerar bra.

   Svara
  • Tobias#4

   1 februari, 2017

   Hej. Jag har personligen testat över 90 olika fabrikat på hoverboards både i USA och Sverige. Med den kunskap jag lagt i bagaget tog vi sedan fram vår egen Airslide. Vi har även testat större delen av det svenska utbudet.

   Rusta har haft 1 återkallelse på vår begäran då deras batterier hade en tendens att överhettas p.g.a dåligt dragna kablar samt underdimensionering.

   CE certifiering är även lite bristande då ett företag kan märka sina egna produkter utan att en fristående instans testar dem först. Därmed har vi nu mer även UL Certifikat på både våra nya laddare och batteri till den modell som släpps om en vecka.

   Du kan läsa mer om detta här: http://www.ul.com/hoverboards/
   Dessa certifikat är framtagna specifikt för just denna produktgrupp av nya elektriska transportmedel.

   De företag vi vet har haft pristande produkter är: Swagway, Rusta, Hobbex, Netonnet, denver, anderson samt alla de outletbutiker vi testat. (Skulle starkt råda emot köp hos outletbutikerna). De saknar helt kunskap om produkterna. Hobbex har tagit våra råd och uppdaterat sina produkter, de är numer mycket säkrare.

   Om det är så att ni önskar lite mer kött på benen så finns vi alltid tillgängliga via vår live chatt eller skicka ett meddelande till oss så informerar vi er om alla märken vi testat och vad vi anser är viktigast att tänka på.

   Något man även bör tänka på är att det ska sitta en säkring mellan bluetooth enheten och moderkortet om man köper en med högtalare/bluetooth. Dessa enheter har på vissa modeller utan säkring börjat brinna.

   Vänliga hälsningar, Tobias. Airboard Sverige.

   Svara
 • Rasmus#5

  29 mars, 2017

  Är Out1.se en bra sida att köpa en Hoverboard på?

  Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *