Läs in en saga till barnbarnet eller syskonbarnet på andra sidan jorden

Läs in en saga till barnbarnet eller syskonbarnet på andra sidan jorden

0

Min syster har en son tillsammans med en kille som kommer från Boden. Hans föräldrar får ju så klart inte samma chans att hänga med sitt barnbarn som vi som bor i närheten. 

Känner du igen det här? Familj i andra länder eller städer?! Visst, man kan ringa eller skype:a men det är något med sagor som väcker något inom oss. Jag minns med värme när pappa läste på kvällarna, sagor helt utan press, fördömanden eller hat. Det känns som om klimatet även  barnböcker i dag är annorlunda.

Välkomna Storimi

I alla fall. Det finns ett företag dom tagit tag i detta och startat appen Storimi. Det är en tjänst knuten till ett antal olika förlag som bidrar med barnböcker. Du kan sedan sätta dig och läsa in en av dessa sagor och dela med den du vill ska lyssna. Så barnbarnet på andra sidan jorden kan lyssna på sagan när du läser samtidigt som barnet ser bilderna (sidorna) i boken. Ganska mysigt tycker jag. De menar också på att det kan vara bra att göra inför en flygresa eller bilresa när man inte vill eller kan läsa högt.

Jag har inte testat själv än då jag inte har en iPhone men jag ska, snart. Däremot tycker jag du borde testa! Dela gärna med dig av vad du tyckte om den.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *