Lite eftertankar #fulltankchallenge

0

Jag, och Håkan, var nästan införstådda med att biltillverkarnas förbrukningssiffror brukar vara rena glädjesiffror. Och det kanske det är om man kör “normalt” men om man som vi, körde ekokörning, så var det snarare tvärtom. 

Att vi kom från Köpenhamn till Saint-Tropez på en tank (72L) Diesel är imponerande. Att vi inte ens ansträngde oss överdrivet var också imponerande. Full fart på A/C, laddade mobilen och GPS samtidigt och hade normal packning. När vi kom fram hade vi ju också några lite kvar. Reservdunken låg bara och skvalpade i bakluckan.

Expressen intervjuade oss på telefon och vi fick många frågor på twitter och olika FB-sidor. Jag måste säga att Volvo ligger långt fram med sina sociala-medier strategier  mot vad Peugeot gör. Volvo var uppriktigt intresserade och följde med spänning varje steg. Återförsäljare ville träffa Håkan på hans resa hem och han erbjöds mer eller mindre jobb på Volvo. Peugeot la upp ett par inlägg på FB men sedan var det inget mer alls. Det är lite synd för de hade så vansinnigt mycket reklam att hämta här.

Oavsett så var det en underbar erfarenhet att köra bil i Europa med allt vad det innebär med biltullar som käkar betalkort och tyskar som kör som idioter. Jag tog en annan väg hem genom Italien, Österrike, Schweiz, Lichtenstein, Tyskland, Danmark vilket gör att jag samlade 7 länder på 8 dagar. Mycket imponerande. Jag fick se ställen som Como i Italien med Volta muséet (han som uppfann batteriet), den vackraste tyska staden jag sett, Memminger och mycket annat.

I morgon är det TV4 Nyhetsmorgon. Då ska jag prata om hur du bäst bevarar dina semesterbilder.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *