Mazda slår rekord i Sverige

Mazda slår rekord i Sverige

0

Med sina senaste modeller så har Mazda gått från ett frågetecken till att vara en otroligt sexigt bilmärke. De har verklige lyckats med sin design. 

Jag har testkört i stort sett alla de nyare modellerna och måste säga att jag gillar dem väldigt mycket. Designen är märkbart förändrad och passar sannerligen in i 2016. Körglädjen finns där och att äga en Mazda i dag är något man gör med nöje.

Inte sedan 1992 har Mazda registrerat lika många bilar under januari månad som i år. 545 registrerade Mazda-bilar innebär en marknadsandel på 2,51 procent. En fördubbling av registreringarna jämfört med förra året. Samtidigt visar BIL Swedens siffror att ökningen på den svenska bilmarknaden totalt sett var sex procent under januari månad och med en total registrering på 21 648 personbilar.

– Detta är givetvis mycket glädjande siffror för oss, konstaterar Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Vår stora ökning under fjolåret fortsätter även in på det nya året.

– Det är främst våra fyrhjulsdrivna modeller som säljer mest, fortsätter försäljningschefen Jonas Stjernlöf. De båda SUV-modellerna CX-3 och CX-5 säljer så bra att vi tyvärr har ett antal månaders leveranstid. Men även vår stora kombimodell Mazda6 Wagon har nu samma fyrhjulsdrivna system och har ökat i försäljning.

02.16.corporate

Your email address will not be published. Required fields are marked *