Meta förhandsgranskar nya Quest 3 VR-headset, nästa steg för sina Metaverse-ambitioner

Meta förhandsgranskar nya Quest 3 VR-headset, nästa steg för sina Metaverse-ambitioner

Nu har Meta delat en förhandsvisning av sin nya Quest 3 VR-headset, som kommer att finnas i butiker i höst med en 128 GB-version som börjar på 499,99 USD.

Quest 3 har en rad tekniska förbättringar, inklusive förbättrad teknik för optimal visuell prestanda med över dubbelt så mycket processorkraft som föregående Quest-modell, fullfärgs-passthrough som gör att headsetet också kan fungera som en AR-enhet och göra digitala upplevelser interaktiva med verkliga objekt, samt en mindre och snyggare enhet som gör den mer bekväm att bära för en optimal VR-upplevelse.

Lanseringen av Quest 3 kommer också med en rad nya tekniska termer som kommer att imponera på dig och dina vänner.

“Quest 3 kombinerar vår högsta upplösningsdisplay och pannkaks-optik för att göra innehållet se bättre ut än någonsin tidigare. För att driva dessa extra pixlar kommer detta att bli den första headsetet som har en Snapdragon-chipset av nästa generation som utvecklats i samarbete med Qualcomm Technologies. Det här, nästa generations Snapdragon-chipsetet, levererar mer än dubbelt så mycket grafisk prestanda som föregående generationens Snapdragon GPU i Quest 2, vilket innebär att du får smidigare prestanda och otroligt skarpa detaljer i immersiva spel.”

Pannkaks-optik och Snapdragon-chipset. Lägg till dem i din lista med buzzwords.

Det är en betydande framsteg för Metas VR-ambitioner, som också pekar på deras satsning på nästa nivå av Metaverse, som till stor del kommer att vara baserad i VR, men också kommer att inkludera AR och mixed reality-element, vilket möjliggör för användare att förena sina verkliga miljöer med dessa nya, förbättrade miljöer.

Användningen av VR har faktiskt minskat över tid, då negativ publicitet om Metaverse har dämpat entusiasmen för projektet, medan bristen på banbrytande VR-applikationer – trots att det finns över 500 spel tillgängliga på Metas VR-marknadsplats – har hindrat ökad användning.

Just nu finns det helt enkelt ingen större och övertygande anledning att köpa en VR-enhet, vilket Meta fortfarande hoppas ändra på genom lanseringen av sina nya avancerade VR-enheter och nya spel som kommer att finnas tillgängliga. De sänker också priset på sin nuvarande bästsäljande Quest 2 VR-enhet, där den 128 GB-versionen går från 350 USD till 299,99 USD och den 256 GB-enheten sänks till 349,99 USD.

Spel är den avgörande vägen in i VR, där Meta hoppas att deras Metaverse-upplevelse på sikt ska attrahera en yngre publik som har vuxit upp i spelvärldar av Metaverse-typ. Hoppet är att dessa användare ska se värdet i att lägga till fler typer av interaktioner i dessa fördjupande upplevelser, och det är då Metaverse verkligen kommer att ta fart. Men det återstår att se om VR faktiskt har tillräckligt med attraktionskraft för att behålla även dessa mer spelfokuserade användare engagerade under längre perioder.

Logiskt sett kommer VR att bli en större del av framtiden allteftersom tekniken utvecklas, men det känns fortfarande avlägset. Dessa nya framsteg är betydande och varje element är ännu ett stort steg framåt, men det är svårt att säga om Quest 3 kommer att bli enheten som inleder en ny era av VR-acceptans.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *