Miss Geek testar ☕️  Wilfa Performance kaffebryggare

Miss Geek testar ☕️ Wilfa Performance kaffebryggare

Miss Geek testar ☕️ Wilfa Performance kaffebryggare – stilren och funktionell. Lätt att använda trots begränsade kaffevanor!

Den här skönheten fick ju följa med till TV4 Nyhetsmorgon sist och så klart testade vi den hemma också, men då jag inte dricker kaffe så får sambon så för betyget. 

Design

Den är ju vacker. Den är ganska stilren och modern och har tagit den klassiska looken ett varv till och raffinerat den. Den pryder sin plats på bänken, minst sagt. Den vackra glaskannan med glashandtag är så snygg men jag är livrädd att ha sönder den, speciellt hos oss eftersom vi har en förbannad porslinsho i köket. Tur jag inte gör kaffe så ofta… 😂 En sak jag tänker på är att den tar en del plats. Jag är inte insatt i teknologin som ligger i bottenplattan men rent platsmässigt så finns det massor av tomrum man önskar kunde tas bort. Vi vet ju alla hur trångt det är i våra kök, hur stora bänkytor vi än har!

Funktioner och användning

Vattenbehållaren är avtagbar. Lätt att fylla på och hålla rent. En smart grej är att du ska dosera dina nymalda bönor i förhållande till den mängd vatten som står angivet på vattenbehållaren. Det är ju perfekt och enkelt att förstå. Vattenpumpen tömmer också allt vatten i bryggaren vid varje bryggning vilket säkerställer att du alltid brygger kaffe på färskt, syrerikt och rent vatten. Jag mår illa av tanken på alla gamla sunkiga bryggare på olika arbetsplatser och det rävgift som måste produceras där. 🤮 Jag som inte är en van bryggare lyckades ändå brygga några koppar åt hantverkarna som var på besök så det går bra för en sådan som mig också.

Du kan justera hur fort vattnet ska rinna igenom kaffet och filtret genom att skjuta en lite spak på filterhållaren, denna baseras på hur mycket vatten du har i behållaren.

Fakta

  • 1800W
  • 1,25 liters avtagbar vattentank
  • Precision heating system
  • Omedelbar optimal bryggtemperatur 92ºC
  • Flödeskontroll för perfekt extrahering oavsett bryggvolym
  • Godkänd European Coffee Brewing Centre
  • 5 års garanti
  • Mer info
  • Pris: 2 799 kr

Bonustips!! Addera en kaffekvarn så får du alltid nymalet kaffe i bryggaren! Wilfa svart aroma kaffekvarn. (Den du ser på bilden, till vänster om kaffebryggaren.)

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *