Mitt första intryck av Apple Watch

Mitt första intryck av Apple Watch

Nu har jag haft klockan ett tag och då tänkte jag dela med mig av vad jag tycker so far. 

Valet för mig föll på den större urtavlan på 42 mm i rostfritt stål samt länkarmbandet. 

Skärmavbild 2015-07-16 kl. 20.48.08

Men jag fick också chansen att ta på ALLA modeller, även dem i guld som ligger på uppåt 180 000 kronor. De var superfina i guld och väldigt tunga. Men jag vetefan om jag någonsin skulle köpa en även om jag hade pengarna 🙂

Som sagt, metallarmband är det jag gillar mest men alla armband var supersköna och alla hade en smart lösning för att stänga, knäppa eller trycka igen dem. Jag valde dock ett extraband till klockan och valde då Milanesisk loop. Det är väldigt lätt att byta armband, det tar bara sekunder. Kul att kunna variera beroende på vad man ska göra och vad man har på sig.

IMG_0232

Armbanden som säljs av Apple är väldigt dyra, dock får man nog det man betalar för, men det finns andra sidor som gör kopior och en massa egna varianter. Kolla tex denna butik!

Hur funkade Siri då?

Siri och jag är inte helt överens, hon funkar lite när hon själv vill, men det tror jag mest beror på att jag inte är van att använda henne då jag inte haft Iphone sedan 4S. När det funkar dock så är det väldigt bra. En favorit var att be Siri guida mig någonstans och vips så hade jag kartan på armen med estimerad tid jag skulle vara framme. Solklart.

Hur var det med träningen?

Träningsappen är också bra. Den är simpel men duger för en motionär. Den håller koll på mig under dagen att jag står tillräckligt, gör av med kalorier och tränar. Det går snabbt att starta träningsappen och välja tex Promenad, ute och sen knata. Klockan funkar bra i regn och när du svettas, det är inga problem, men du ska inte ha den när du badar/simmar då den inte klarar trycket.

Skärmavbild-2015-07-20-kl.-16.26.27

Vilka appar gillar jag mest?

Det finns inte ett JÄTTEutbud än men tillräckligt. Jag gillar incheckningsappen Swarm bäst där det tar 0,5 sekunder att checka in. Gillar också Evernote och ToDoist som båda går att få mycket info från på klockan. Med tanke på att det är en retina-skärm så är det också kul att titta på bilder på den, antingen från ditt eget album eller på Instagram. Jag kan så klart beställa en Über och låta klockan höra vilken låt som spelas på radion med SoundHound.

Batteritiden diskuteras, vad säger jag om det?

Tja.. Alltså Apple själva har sagt att man ska ladda den på natten och därför har man inte lagt in appar och annat för att registrera sömn. Den är ju kanske lite klumpig att sova med i alla fall. Men när jag går och lägger mig efter att ha haft klockan på armen hela dagen och har notiser från nästan alla min appar så har den runt 50% batteri kvar. Men då jag inte vill råka få batteritorsk en dag så har jag laddat den varje natt. Så jag tycker att batteritiden är bra trots allt.

IMG_0238

Och känslan..

Ja kolockan är supersnygg och jag tar med glädje på mig den varje dag. Även fast jag bara är hemma.. 🙂 Den stora urtavlan tycker jag är ett måste då den lilla blir alldeles för liten. Jag upplever inte den stora som för stor alls. Det finns tyvärr inte så många olika “watch-faces” än, saknar det. Men på det hela taget är jag jävligt nöjd med den, bara synd att den inte funkar med en Androidtelefon! Haha…

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *