Ny specialutgåva av Dyson Supersonic-hårfönen

Ny specialutgåva av Dyson Supersonic-hårfönen

0

Snabb, fokuserad och intelligent – Dyson omdefinierar hårfönen

En hårfön kan vara klumpig och svår att hantera vid styling. En del traditionella fönar kan också komma upp i väldigt höga temperaturer som orsakar extrema värmeskador på håret. Det kan också finnas risk för att håret sugs in och fastnar i hårfönen. Tro mig, det har hänt rätt många gånger att mitt hår fastnat, dessutom är jag en sådan som maximerar värmen på alla mina hårstyling-maskiner. Fy Åsa.

Dyson Supersonic™-hårfönen använder ett snabbt och fokuserat luftflöde, är konstruerad för balans i handen och genom enkla knapptryck regleras temperaturen för att skydda håret från värmeskador. Dessutom ser den ju rätt futuristisk ut, I love.

– Hårfönar kan vara tunga, ineffektiva och föra oväsen. Efter en närmre titt upptäckte vi också att de kan orsaka extrema värmeskador på håret. Jag utmanade Dysons ingenjörer att verkligen förstå vetenskapen bakom hår och att utveckla vår version av en hårfön, vilket vi tror löser dessa problem, säger James Dyson.

Hårlaboratorium 

Dyson har investerat 50 miljoner pund i utvecklingen av Dyson Supersonic™-hårfönen samt för att skapa ett toppmodernt hårlaboratorium. Dysons ingenjörer har studerat håret från rot till topp för att förstå hur det reagerar på påfrestningar, hur det håller sig friskt och hur det stylas på bästa sätt.

Över fyra år har ingenjörerna testat produkten på olika hårtyper och byggt testriggar som mekaniskt simulerar torkningstekniker för håret, vilket kan skilja sig runt om i världen. Hittills har över 160 mil hår använts vid testning. Wow… Jag säger bara WOW. Vilket tålamod.

Digital motor 

Dyson Supersonic™-hårfönen är utrustad med Dysons patenterade digitala V9-motor, skapad av Dysons team med över 15 motoringenjörer speciellt fokuserade på denna maskin. Det är Dysons minsta, lättaste och mest avancerade motor.

Motorn är upp till åtta gånger snabbare än andra hårfönsmotorer och hälften så tung. Eftersom Dysons digitala motor är konstruerad för att vara kraftfull men ändå kompakt är den dessutom tillräckligt liten för att placeras i handtaget i stället för fönens huvud, där de flesta traditionella hårfönar har motorn. Detta innebär att Dyson Supersonic™- hårfönen är konstruerad för balans.

Hjälper till att skydda naturlig glans 

En del traditionella hårfönar kan nå extrema temperaturer, särskilt när de hålls nära huvudet. Detta kan leda till värmeskador på håret. Dyson Supersonic™-hårfönen reglerar temperaturen med ett intelligent värmekontroll-system. En termistor av glaspärlor mäter utgångsluften 20 gånger per sekund och rapporterar data till mikroprocessorn som justerar de patenterade dubbla värmeelementen. Asså, är det inte lite väl invecklad teknik? Men när man läser på om detta och dessutom får testa produkten inser man att priset för denna är precis vad den bör kosta. Ja, en dyr investering men kanske ditt hår mår bättre? Kanske din arm inte får lika ont? Kanske du inte bränner sönder hårbotten?

Snabb och & fokuserad 

Dyson Supersonic™-hårfönen använder Dysons patenterade Air Multiplier™-teknik. Tack vare denna teknik strömmar volymen av den luft som dras in i motorn ut ur hårfönen med tre gånger så kraftigt luftflöde, vilket bidrar till en snabb och kraftfull luftstråle.

Vissa traditionella hårfönar har ett svagt luftflöde, vilket innebär att de är långsamma. Andra har ett starkt luftflöde, men inte nödvändigtvis kontrollerat. Dyson Supersonic™-hårfönen ger en fokuserad luftstråle i tjugo graders vinkel för en kontrollerad torkning och styling. Därmed kan du torka och styla ditt hår samtidigt.

Akustikteknik 

Ett team av Dysons akustiskingenjörer har fokuserat på hur akustiken i den här maskinen kan optimeras. Genom att använda en axiell flödesimpeller inuti motorn har de förenklat luftvägen för att minska turbulens och virvlar. Genom att ge motorn 13 impellerblad i stället för 11 lyckades Dysons ingenjörer förflytta en ton i motorn till en ljudfrekvens bortom det hörbara området för människor. Vänta vad? “axiell flödesimpeller”? Låter som man utvecklat något för rymden men nej, det är fortfarande en hårfön.

Eftersom motorn är liten och kompakt har de dessutom kunnat placera motorn i handtaget och omge den med akustiska ljuddämpare för att ytterligare minska ljudet. Dyson Supersonic™-hårfönen är därmed en hårfön konstruerad för att minska oväsen, utan att göra avkall på snabbheten.

Inställningar och tillbehör 

Dyson Supersonic™-hårfönen har fyra värmelägen, tre luftflödesinställningar och ett ”cold shot”-läge. Dysons ingenjörer har skapat tre specifikt konstruerade magnetiska munstycken för att kontrollera luftflödet så att du kan uppnå en rad olika styling-möjligheter.

    • Dyson Smoothing-munstycket torkar håret varsamt, med ett jämt och brett luftflöde, så att du kan torka och styla på samma gång.
    • Dyson Diffuser stimulerar en naturlig torkning då den sprider ett jämt luftflöde som bidrar till att motverka frissighet och ger mer definition.
    • Alla munstycken är svala att vidröra. Värmeskyddsteknologi håller tillbehören svala även under intensiv styling.
    • På grund av att de är magnetiska är varje munstycke lätt att fästa och justera.
    • Dyson Supersonic™-hårfönen har flera inställningar: fyra värmelägen, tre hastighetsnivåer och ett ”cold shot”-läge.

Pris och tillgänglighet 

Dyson Supersonic™-hårfönen finns i färgerna Fuchsia/Iron och Vit/Silver samt Red/Iron (specialutgåva tillgänglig från 1 februari 2018). Två års garanti ingår. Rekommenderat cirkapris är 3 999 SEK. Dyson Supersonic™-hårfönen finns att köpa på www.dyson.se.

mwalford