OnePlus Nord – Första intrycken, test

OnePlus Nord – Första intrycken, test

Editors choice
0

I dag lanseras OnePlus nyaste mobil som de döpt till Nord. Jag har haft chansen att testa denna under en period för att kunna dela mina första intryck. 

 

Nord kommer med den sanslösa prislappen från 4 590kr. OnePlus Nord är den första produkten i en helt ny, mer prisvärd produktserie.

”OnePlus Nord är en viktig milstolpe för OnePlus. Vi letar alltid efter nya sätt att dela den bästa tekniken med fler människor runt om i världen och vi är glada över att äntligen presentera en mer tillgänglig OnePlus-smartphone som självsäkert står tillsammans med andra produkter i OnePlus- familjen. OnePlus Nord kombinerar en flaggskeppskamera tillsammans med våra signaturfunktioner som 90 Hz Fluid Display, OxygenOS och Warp Charge 30T för att leverera den bästa möjliga smartphone-upplevelsen, säger Pete Lau, grundare och VD för OnePlus.

Kameran

OnePlus Nord har samma 48 MP Sony IMX586-sensor som OnePlus 8, komplett med en stor f / 1,75-bländare och optisk bildstabilisering (OIS) för att minska oskärpa i både foton och videor. Dessutom kommer Nord med en 8 MP ultra-vidvinkelkamera, en makrokamera och en djupsensor för att ge en mångsidig fotograferingsupplevelse.

Nightscape är nu tillgängligt på både den bakre huvudlinsen och i ultra-vidvinkelkameran, och möjliggör bra nattbilder genom avancerad mjukvara och förbättrad bildbearbetning. Med Nightscape tar OnePlus Nord upp till nio olika bilder med olika exponeringar och väver dem tillsammans på några sekunder för att producera tydligare och ljusare foton.

Nord är den första OnePlus-enheten som har en dubbel uppsättning av kameror på framsidan. En 32 MP-huvudkamera, den högsta upplösning hittills på en OnePlus-telefon och ska fånga fantastiska selfies dag som natt. Den främre kameran stöder också högkvalitativ videoinspelning i 4K upp till 60 fps. Bredvid finns en 8 MP ultra-vidvinkelkamera på framsidan som erbjuder ett 105-graders synfält, vilket gör att användarna kan enkelt ta gruppselfies.

Jag har testat olika foton och filmer och jag tycker det blir väldigt bra. Du får se resultaten vid ett senare tillfälle.

 

Snabb skärm

OnePlus Nords 6.44″ Fluid AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz ger en bekväm tittarupplevelse och förbättrad responstid för snabb touch-feedback. Oavsett om du surfar på webben eller bläddrar igenom foton, är varje touch smidigare och mer smooth. Nords skärm har också 2048 nivåer av automatisk ljusstyrka för smidigare ljusstyrkeövergångar. Att köpa en mobil med minst 90 Hz är värt pengarna för du får en helt annan upplevelse av mobilen. Inget som laggar och inga långa väntetider så kolla alltid på det när du ska köpa ny telefon.

Nord har Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G mobilplattform, som ger förbättrade processor- hastigheter, 30% snabbare grafikåtergivning än föregångaren, och en dedikerad AI-motor som hjälper till att leverera spelprestanda på bästa sätt. Med upp till 12 GB RAM-minne kommer Nord-användare att kunna uppleva mer krävande spel och multitasking utan problem.

I likhet med flaggskeppet OnePlus 8-serien, kommer Nord förinstallerad med OxygenOS 10.5, OnePlus senaste och snabbaste programvara ännu. OxygenOS 10.5 levereras komplett med funktioner som Dark Mode, Zen Mode och en komplett uppsättning anpassningsalternativ som låter användare justera allt från i konformer till fingeravtrycksanimationer. OxygenOS är designad för att vara supersnabb och smidig och har nästan 300 kraftfulla programvaruoptimeringar som hjälper dig att få den ultimata smartphoneupplevelsen.

 

Snabbladdning med Warp

OnePlus Nord stöder OnePlus signatur-Warp Charge 30T, som också finns på OnePlus flaggskeppsprodukter. Warp Charge 30T tar Nords 4115 mAh-batteri från 0% till 70% på bara en halvtimme. Med machine learning så förändrar Nord intelligent hur telefonen laddar över en natt för att minska tiden den tillför ström till batteriet, för att förbättra och förlänga batteriets livslängd.

Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord finns i två färger – Blue Marble och Grey Onyx.

OnePlus Nord kommer att finnas tillgänglig på http://onepl.us/Sweden från och med 4 augusti 2020

OnePlus Nord kommer först att gå att beställa genom ett online-pop-up-evenemang som börjar den 21 juli kl 16.30 svensk tid. OnePlus Nord Online-Pop-up ger användarna en chans att köpa Nord före allmän försäljning – det kommer också att finnas ett urval av varor för dem som lyckas köpa en OnePlus Nord Pop-Up Box. För mer information, besök www.oneplus.com/nord/popups.

OnePlus Nord kommer att finnas tillgänglig för förbeställning på Webhallen, Netonnet, Dustin, Inet, Elgiganten, Telia and Telenor från 21 juli kl 17.00 svensk tid.

  • OnePlus Nord Gray Onyx 8GB + 128GB – 4590 SEK
  • OnePlus Nord Blue Marble 8GB + 128GB – 4590 SEK
  • OnePlus Nord Gray Onyx 12GB + 256GB – 5590 SEK
  • OnePlus Nord Blue Marble 12GB + 256GB – 5590 SEK

Your email address will not be published. Required fields are marked *