Prylexperten testar Nextbase 522GW Dash Cam

Hur många gånger har du kört bil och svurit åt idioter och önskat att du hade det på film? Exakt, jättemånga gånger. En dashcam kan vara nyckeln som hjälper dig vid olyckor, både stora och små. Jag har testat Nextbase 522GW Dash Cam ett tag och tänkte dela med mig av vad jag tycker om den!

Användarvänlighet

Design

Pris

Smart

Totalt betyg

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Bra pris, lättanvänd och smart

What's bad

  • Svår med anslutning, jobbigt att leta rätt på filerna

Jag har nästan lessnat på att köra bil i Stockholm. Det verkar som att ALLA är sena, ingen har tagit körkort och många har överskattat sin egna körförmåga. Vi har äldre som kör 30 km/h för LÅNGSAMT, vi har den konstanta filbytaren som inte har hittat blinkersen, vi har de som gärna visar att de har lite mer bråttom och lite snabbare bil och ligger några mm bakom och vi har så klart de som fortfarande inte fattar det olämpliga i att scrolla TikTok medan de kör. Man vill klippa i hop en film på allt det här och det går ju!!

Jag har då installerat och testat Nextbase 522GW Dash Cam och även deras Rear View Camera. Du sätter fast fästet med dubbelhäftande tejp på insidan av framrutan, bakom backspegeln på passagerarsidan. Laddkabeln fästs i fästet och dras sedan genom springor i lister och pluggas in i 12V-uttaget. Kameran sätts i fästet med en väldigt stark magnet och du kommer fucka upp inställningen du haft för kameran vad gäller vinklarna.

Det första problemet jag stötte på var att jag lyckades koppla ihop kamera med min mobil och appen men för att se live-video (för att lättare vinkla kameran på rätt plats) eller se alla videos som den filmat så strulade det konstant. Jag var tvungen att hålla på i 5-6 minuter innan jag gav upp. Så jag slog på skärminspelning för jag ville visa hur illa det gick men då jävlar funkade det tydligen. Sedan har det varit si och så med det där. Jag funderar på om det är så att Apple Car Play är boven? Om jag tar bort kameran och går in i huset och där kopplar upp så går det bättre.

Den filmar ju hela tiden och du får i ett senare skede, kanske efter dagens slut, kolla igenom för att spara de filer du vill spara. Du kan också trycka på en röd knapp på kamera för att låsa filen som är just då så den inte kan skrivas över, det gör det också lättare att hitta de filer där du vet att något hänt som är värt att sparas. Glöm inte – den har också en mikrofon så falsksången kommer med.

Om du använder Alexa så är denna kompatibel med det, jag har det inte och har därför inte testat det.

Du har också SOS knappen

Saxat från sidan: I händelse av en incident där föraren inte reagerar kan Nextbase Emergency SOS varna räddningstjänsten om din plats och godkända personuppgifter. På så sätt kan räddningstjänsten reagera snabbt utan att förlita sig på andra trafikanter – ett viktigt stöd när du kör på landsbygden eller på lugna vägar.

Men jag läste att det innebär att du måste prenumerera på tjänsten MyNextbase Emergency SOS.

Men bakåt då?

Ja, det finns tre olika kameror för att ha koll bakåt i bilen. Jag fick med den som heter Rear View Camera som helt enkelt sätts fast på kameran i fram och som då filmer genom bilen och bakrutan. Min bil var tydligen inte anpassad för det för man såg praktiskt taget ingenting bak. Jag har en Mini Cooper Clubman som är ganska låg och har delad bakdörr, det i kombination med där kameran sitter på framrutan gjorde den tyvärr meningslös. Men det finns en kamera som ska fästas i bak men då måste du dra en kabel genom bilen. Det kom med ett verktyg i plast för att bända upp lister och annat med så man ska kunna dra kabeln rätt bra utan att den syns.

Fakta:

Hitta mer information på deras hemsida!

3.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *